Az első Microsoft telefon már elérhető a Telenornál

A hazai operátorok közül elsőként a Telenornál a Microsoft Lumia 535

forrás: Prím Online, 2015. március 2. 16:50

A Telenor ügyfelei már a héten kezükbe vehetik a Microsoft első saját márkás telefonját, a Microsoft Lumia 535-öt. A kedvező árfekvésű, belépő szintű készülékben több, eddig a felsőbb kategóriára jellemző funkció megjelenik.

A Microsoft tavaly szeptemberben vásárolta fel a korábban piacvezető Nokia mobil üzletágát, de az első Microsoft néven futó készülék csak a közelmúltban került piacra. A Windows Phone rendszert futtató telefon a Lumiáknál jól bevált, lekerekített, kézre álló formával, 5 hüvelykes képátlóval és 540 x 960 képpont felbontású IPS panellel érkezik, amelyet a kategóriában különlegességnek számító Gorilla Glass 3 borítás óv a sérülésektől.

 

 

A Microsoft a Lumia 535 okostelefonnal a szelfi-mobilok piacán is hódítani kíván. 5 megapixeles előlapi kameráját nagy látószögű objektívvel szerelték fel, amelynek segítségével még több ember fér bele az aktuális szelfibe. A már ismerhető felhasználói vélemények is az előlapi kamera minőségét jelölik meg egyik legkedveltebb funkcióként.

 

A Lumia 535 a legújabb Windows Phone 8.1-es rendszerrel érkezik, amely várhatóan a közeljövőben Windows 10-re frissíthető. Az alapfelszereltségben érkező alkalmazások között nagyon jó szolgálatot tesz a Microsoft Office szoftvercsomagja, amellyel bárhol és bármikor könnyedén szerkeszthetőek például a Word, Excel, Power Point dokumentumok, amelyek aztán a OneDrive-on ingyenesen tárolhatók a készülék mellé járó 15 GB-os privát tárhelyen.

 

A navigációt az offline, azaz internet elérés nélküli módban is használható HERE Drive­+ és a Maps térkép segíti, amelyek szintén alapértelmezetten a készülékkel együtt kerülnek a felhasználók kezébe. Az autósok mellett így már a tömegközlekedést használók is gyorsan megtervezhetik útvonalukat. A Windows Marketplace ezeken kívül is már több százezer hasznos alkalmazást kínál a készülékhez. A Telenor előfizetői az alkalmazás-áruházban – Magyarországon egyedüliként – mobilszámlájuk terhére is vásárolhatnak, ami egy igen kényelmes és rugalmas vásárlási forma.

 

 

Az 1905 mAh-es kapacitású akkumulátorral bíró, négymagos, 1,2 GHz-es processzorral működő okostelefon 8 GB-os belső tárhellyel rendelkezik, és fekete színben érhető el. Szintén felhasználói visszajelzések alapján az akkumulátor kapacitása átlagos napi használat mellett (napi pár óra wifi vagy mobilinternet használat, zenehallgatás) akár két napig is bírja újratöltés nélkül, ami okostelefonok esetében igen kedvezőnek számít.

 

A készülék a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként a Telenornál vásárolható meg. A Microsoft Lumia 535 új, Telenor MyTariff M tarifacsomagjával – melynek havidíja 7 490 forint - már 0 forintért elérhető 2 év hűséggel.

 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csúcsszéria a Huaweitől: Mate 30, Mate 30 Pro

A Huawei Technologies bemutatta Mate 30 zászlóshajó sorozatának készülékeit. A csúcsszéria modelljeit Kirin 990 5G-képes chipkészlettel, a fotózás és videózás élményét új szintre emelő Supersensing Cine kamerával, valamint egyedi OLED Huawei Horizon kijelzővel is felszerelte a gyártó. 

2019. szeptember 19. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás