Az Amazonas-menti esőerdőkben barangolhatunk a Street View-val

forrás: Prím Online, 2015. március 3. 13:11

Újabb különleges helyszíneken tehetnek virtuális sétát a Street View-ban az internetezők: lecsúszhatnak az Amazonas-menti esőerdőben a lombkoronaszintben, a fák között kifeszített drótkötélpályákon, hajózhatnak az Amazonas egyik legnagyobb mellékfolyóján, valamint meglátogathatnak 17, az Amazonas mentén élő közösséget is.

Már az Amazonas-menti esőerdők is bebarangolhatók virtuálisan a Street View-val. Az esőerdő növény- és állatfajok millióinak ad otthont. A fák lombkoronái között felfedezésre váró, ismeretlen fajok bújnak meg, az őserdőben felhúzott drótkötélpályák ezek az évszázadok óta álló fák között feszülnek. Itt nézhetnek szét mostantól az internetezők is.

 

Street View új gyűjteményében a fák lombkoronái közt tett utazás után a földön vagy vízen is folytathatják a virtuális sétát. A földről felnézve láthatják az esőerdő sűrű lombkoronáját, amelyen a napfény is csak néhol hatol át. Az esőerdőből kiérve virtuális hajótúrára indulhatnak a kisebb Aripuana folyón, valamint a Madeirán, az Amazonas egyik legnagyobb mellékfolyóján. Felfedezhetik az Amazonas mentén, és az esőerdő mélyén élő közösségeket is, akik segítenek megőrizni a környezet természetes állapotát, megvédeni a fákat - és a tőlük függő növényeket, állatokat - a pusztulástól.

 

A Street View fotózásában a Google partnere az Amazonas Sustainable Foundation (FAS) volt. A Trekker Loan Program keretén belül most közzétett fotók 500 kilométernyi hajózásnak, 20 kilométernyi erdei sétának és az esőerdei drótkötélpályákon tett utazásnak, valamint 17 amazóniai közösség meglátogatásnak az eredményei.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új közösségi platformmal hóditja meg a magyar milliárdos vállalkozó a világot

2004-ben költözött Írországba, majd a világ számos pontján is élt Joe Bitter, vagyis Bitter József. A 76 országban működő E-commerce vállalkozásairól ismert magyar származású üzletember korai kriptovaluta portfóliójával emelte új dimenzióba a karrierjét. Noha a vállalkozó ma már elégedetten dőlhetne hátra, Bitter Józsefnek mégis van egy szívügye: szeretne luxustermékeket elérhetővé tenni a vásárlók legszélesebb körének, és egyben a legmagasabb profitot garantálni az eladóknak, ezért egy új elveken működő közösségi platformot fejlesztett ki.

2023. szeptember 23. 15:59

Technológia-imádó vállalkozó anyuka Az Év Marketingese

A veszprémi Sóskuthyné Mészáros Mira lett Az Év Marketingese. A fiatal vállalkozónő példátlan gyorsasággal alkalmazza a legújabb technológiai újdonságokat a marketingjében, mellyel kiemelkedett a piaci versenyből. A 16. Marketing Szuperkonferencia keretében megrendezett verseny, idén először élő online közvetítésen is követhető volt a Facebookon.

2023. szeptember 23. 13:55

Búvárkodásra is alkalmas prémium okosórával bővült a Huawei magyarországi kínálata

Búvárkodásra is alkalmas okosórát hozott a Huawei hazánkba. A luxusórák formavilágát idéző WATCH Ultimate 100 méteres mélységig vízálló, precíz navigációs rendszerrel szerelték fel, és kifejezetten strapabíró anyagokból készült. Az óra átfogó egészségkövető funkciókkal, többek között EKG-méréssel és stresszfigyeléssel is rendelkezik. A HUAWEI WATCH Ultimate egyaránt kompatibilis Android és iOS okostelefonokkal.

2023. szeptember 23. 12:10

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59