Turisztikai applikáció az SAP-tól

forrás: Prím Online, 2015. március 6. 11:23

Barcelona, Spanyolország- Átértelmezheti a hagyományos programszervezők munkáját az SAP új koncepcióalkalmazása. A turistáknak tervezett mobilalkalmazás a megadott preferenciák alapján személyre szabott programajánlatokat ad, és valós időben mutatja, hogy az egyes helyszíneken mekkora sor áll, így a látogató dönthet, hogy elinduljon-e a kiszemelt látnivalóhoz, vagy egy másikhoz menjen, amelyre jegyet is foglalhat.

A barcelonai mobil világkiállításon debütált alkalmazással minden fontos információt megtudhat a városról a turista, legyenek azok közlekedéssel, szálláslehetőségekkel, vagy az adott látnivalóval kapcsolatosak. Az egyes szolgáltatók, éttermek pedig egyedi ajánlatokkal csábíthatják a környékükön felbukkanókat. Az applikáció készítői a családosokra, kisgyerekkel utazókra is gondoltak, a kiemelt helyszínek meglátogatásával, kincskereséssel pontokat lehet gyűjteni.
 



A koncepcióalkalmazás az évente nyolcmillió turistát fogadó Barcelona városa, a Telefonica mobilszolgáltató, és az SAP szoftvercég közös fejlesztése. Az üzleti szoftvercég szerint egy ilyen alkalmazással nemcsak a város, és a városlátogató profitál, hanem a helyi kisvállalkozások is. Az applikáció mögötti komplex rendszer alapját az a HANA technológia jelenti, amely az óriási mennyiségű adatokat valós időben kezeli.

Az alkalmazás piaci bevezetéséről még nem közöltek információkat, de a szoftvercég elképzelése szerint az okos városok mellett repterek, megarendezvények, tematikus parkok érdeklődését is felkelti a személyre szabott ajánlatokat adó megoldás.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05