Öt tipp, mielőtt jelszót váltasz

forrás: Prím Online, 2015. március 7. 12:23

A felhasználók még mindig óvatlannak bizonyulnak, ha online biztonságról van szó. Az Invitel kiadott egy infografikát, melyben hasznos tippekkel látja el a felhasználókat a megfelelő, biztonságos jelszó kialakításához.

Még mindig nem figyelünk eléggé online biztonságunkra. Nem is lehet ezt elégszer hangsúlyozni. Pedig egy jó jelszó sokan segíthet vagy legalábbis egy jó kezdet lehet a biztonségtudatosság terén.

 

Közösségi oldalak, apróhirdetési portálok, webshopok vagy éppen online bankolás. Mind-mind olyan szolgáltatás, melyekre kivétel nélkül személyes adataink megadásával regisztrálunk. A felhasználói fiókokban tárolt információk biztonságát elsősorban megfelelő jelszóval növelhetjük. Ha például 6 karakterből álló jelszót használ bármelyik online fiókjánál, akkor érdemes sűrűn változtatnia a belépési kódját. Miért? Mert bonyolultságtól függően akár egy szempillantás vagy egy kézilabdameccs félideje is elég lehet ahhoz, hogy illetéktelenek feltörjék egy átlagos asztali PC-vel.

 

 

Kulcsszavak: Invitel jelszó tipp

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az e-mail használat a munkahelyen és a GDPR!

A legtöbb szervezet a mindennapi munka során az üzleti kapcsolattartásra elektronikus levelezést használ és ennek érdekében a munkatársak számára céges domain alatt postafiókot hoz létre.

2020. február 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás