A Google bemutatta az Android Payt

Czipperer Dia, 2015. március 9. 14:21

A Samsung Pay mellett az idei Mobile World Congress (MWC) egy másik fontos mobilfizetési szolgáltatást is tartogatott a felhasználóknak. A Google bemutatta az Android Payt, amely a vállalat operációs rendszerének biztonságos fizetési megoldása.

A Google egy új, biztonságos mobilfizetési megoldást dolgozott ki Android rendszerre. Az idei MWC-n bejelentett szolgáltatás a többi riválishoz hasonlóan működik. Az Android Pay névre keresztelt rendszer saját API révén lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy alkalmazásaikba integrálják a fizetési megoldást.

 

 

 

Sundar Pichai, a vállalat alelnöke beszélt az újdonságról, ám egyelőre még nem sokat árult el róla. Az igazán mélyreható részleteket a Google I/O konferencián közlik majd.

 

Annyit azonban lehet tudni, hogy a megoldás biometrikus azonosítással és NFC- kapcsolattal működik majd. Nem sok újdonságot tartogat tehát a fejlesztés, hiszen a mobilgozetési piacon nem újkeletű ez a megoldás.

 

A biztonság a többi gyártóhoz hasonlóan a Google számára is kiemelten fontos. Az Android Pay esetében úgynevezett tokeneket alkalmaznak majd (véletlenszerűen létrehozott kártyaszámok), amelyeket csak egyszer használnak fel, így a hekkerek nem túl sokat érnek vele.

 

Az alelnök arról is beszélt, hogy a mobilfizetési rendszer bevezetése nem érinti majd a Google Walletet. Bár a sikeressége igencsak elmaradt a várttól, a szolgáltatás a jövőben az Android Payt támogatja majd.

 

Forrás: GSMArena.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okostelefonból POS-terminál

Kiugróan sikeres évet zárt az OTP Bank fintech leányvállalata, az OTP Mobil, amely széles körben kínál készpénzmentes fizetési és a mindennapi ügyintézést megkönnyítő szolgáltatásokat. A Simple megoldások „legfiatalabb tagja”, a SimpleBusiness alkalmazás a 2020-as elindítása óta négy, két QR-kód alapú és két fizetési linken alapuló lehetőséget kínál a vállalkozásoknak elektronikus fizetésre. Ez a csomag bővül most egy ötödik elemmel, a bankfüggetlen és sokoldalú érintéses fizetési funkcióval.

2022. május 20. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24