Április 24-től piacon az Apple Watch

Czipperer Dia, 2015. március 10. 12:19

Tegnap az Apple sajtóbemutatóján hivatalosan is kiderültek a részletek a vállalat sokat emlegetett okosórájáról, a Watchról. Végre elárulták, mikor és milyen áron lesznek megvásárolhatók a különféle modellek.

Már tavaly szeptember óta tudjuk, hogy az Apple is szerencsét próbál az okosóra piacon, ám eddig csak azt tudtuk, hogy jön valamikor az Apple Watch, de hogy mikor és milyen áron lesz majd elérhető, azt nem árulta el a vállalat. Sőt mi több, a szeptemberi bemutatón magáról az óráról sem tudtunk meg minden részletet, egyes dolgokat ez idáig homály fedett.

 


Még várni kell

 

Mint kiderült, egy kicsit várni kell még az eszközre. Egészen pontosan fél év telt el a két bejelentés között, azonban a Watch még most sem vásárolható meg, csak április 26-ától lesz kapható, a vállalat bejelentése szerint egyelőre kilenc országban: Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Franciaországban, Németországban, Hong Kongban, Japánban, az Egyesület Királyságban és az Egyesült Államokban.

 

Viszont jó hír azoknak, akik már tűkön ülnek, hogy április 10-étől már megrendelhetők a különféle modellek az Apple online áruházán keresztül, valamint az Apple boltokban kipróbákhatók lesznek az egyes modellek. Összesen három kollekció lesz kapható: az Apple Watch Sport, az Apple Watch és az Apple Watch Edition.

 

A legolcsóbb, 38 milliméteres modell 349 dollártól lesz kapható, a 42 milliméteres változat pedig 399 dollárért és öt színben szerezhető be.

 

Az Apple Watch számos szíjjal beszerezhető, többek között bőr, rozsdamentes acél vagy fekete borítással. Az árak a szíjválasztéktól függően változnak: 649-től egészen 1049 dollárig. A legolcsóbb változat rozsdamentes acélházzal és szíjjal rendelkező változat, amely 38 és 42 milliméteres méretben is elérhető.
 

 

A legdrágább modell a sorban az Apple Watch Edition a maga 10 ezer dollárjával. A 18 karátos arany eszköz egyedi tervezésű szíjakkal érkezik, és csak korlátozott számban lesz kapható.

 

A funkciók

 

Tim Cook az Apple Watch funkcióiról is beszélt, többek között a Glance-ról, amellyel a különféle appokról kapunk információt: akár  ellenőrizhető az időjárás és a naptárba is belenézhetünk. Lényege, hogy a megjelent információkat egy pillanat alatt le tudjuk olvasni. A fejlesztőknek az alkalmazásuk mellé lehetőségük van Glance kinézetet is készíteni, amellyel minden fontos információ az adott dologgal kapcsolatban megjelenik az óra kijelzőjén, anélkül, hogy görgetni kellene. Ha pedig megérintjük, rögtön az alkalmazást nyitja meg nekünk.

 

A Digital Touch funkció pedig két Apple Watch közti kommunikációt biztosítja. Ennek révén küldhetünk érintéseket, amely azt jelenti, ha az óra kijelzőjéhez érünk, a másik fél karórája is elkezd rezegni ugyanazon a ponton. Küldhetünk emellett rajzokat is, melyeket mi magunk készítünk el az óra megjelenítőjén, illetve szívverésünket is továbbíthatjuk a hozzánk közel álló Watch tulajdonsoknak.

 

A szakember az eszközbe épített hangszórókat és mikrofont is kiemelte, amely lehetővé teszi, hogy hívásokat fogadjanak és indítsanak a felhasználók.

 

A több vetélytárs termékhez hasonlóan pedig az egészség és wellness funkciók is kiemelt jelentőséggel bírnak. A különféle mozgások követésén túl aszívritmusról is informál az eszköz, valamint heti összegzést nyújt az illető aktivitásáról.

 

Az Apple Watchról kiderült, hogy cseppálló, de sajnos nem vízálló. Kézmosás közben és esőben nem lesz baja, de vízbe merülni vele nem ajánlatos. Az IEC 60529 szabvány szerint IPX7 tanúsítvánnyal rendelkezik, azonban a bőrszíjakra ez nem vonatkozik.

 

 

Egy napos aksi

 

A sokakat foglalkoztató akkumulátor kapacitás is szóba került. Nos, az egynapos üzemidőt sikerült tartania az Apple-nek. A Watch átlagos használat mellett 18 órán keresztül bírja a strapát.

 

Forrás: Mobileworldlive.com, Apple; Nyitókép: forbes.com

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új funkcióval bővült a WIWE

Hiánypótló funkcióval bővült a WIWE mobil EKG, mostantól szívritmus-variablilitás (HRV) mérés készítésére is alkalmas az eszköz. Az új funkciót biztosító frissítés a napokban vált elérhetővé a különféle applikációs webáruházakban, ráadás meglepetésként június 17-től egy hónapon keresztül a WIWE kedvezményes áron lesz megvásárolható. 

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

A hazai oktatási piac két meghatározó szereplője került egy kézbe, a Training360 Kft. tulajdonosai ugyanis úgy döntöttek, hogy megvásárolják a NetAcademia Oktatóközpont Kft.-t. A saját tőkéből megvalósított akvizíció eredményeként a Training360 e-learning tanfolyamainak száma 500-ra nő, a két vállalat együttes tavalyi árbevétele pedig várhatóan meghaladja a 3,4 milliárd forintot.

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

Ebben a kialakult nehéz helyzetben az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás arra törekszik, hogy segítse ügyfeleit és partnereit a gyártásuk és az üzleti tevékenységük fenntartásában, miközben számos munkavállalójuk otthonról dolgozik.

2020. április 20. 09:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás