A Kaspersky Internet Security for Android kapta „Az év terméke” díjat a PC Security Labs tesztjén

forrás: Prím Online, 2015. március 11. 08:33

A Kaspersky Internet Security for Android kapta “Az év terméke” díjat, a PC Security Labs, kínai független szervezettől, az androidos malware-ek felderítésében végzett tesztek során nyújtott teljesítményéért.

2014-ben a PC Security Labs három kísérletet végzett – januárban, augusztusban, illetve novemberben – azért, hogy értékelje az Android rendszeren futó biztonsági megoldásokat.

 

Mindhárom teszt során ugyanazt a módszert alkalmazták. Több, mint 2000, a közelmúltban aktív malware-t használtak mintaként, és az alkalmazásokkal együtt felmásolták az eszköz SD kártyájára. Ezután telepítették a biztonsági megoldást, frissítették a legújabb verzióra, és a legfrissebb vírusirtó adatbázisra, majd ezt követően a tesztelők elindították a vizsgálatot. A Kaspersky Internet Security for Android mindhárom teszten megbízhatóan jó eredményeket hozott, megakadályozta a rosszindulatú programok futtatását anélkül, hogy a jogtiszta szoftverre bármilyen hatással lett volna. A Kaspersky Lab terméke ötcsillagos minősítéssel gazdagodott.

 

Timur Biyachuyev, a Kaspersky Lab vírusirtó kutatócsoportjának vezetője elmondta, hogy a vállalat kutatói folyamatosan tanulmányozzák az internetes veszélyek állandóan változó térképét. Egy 2014-ben megjelent beszámoló szerint az Android rendszer mára a kiberbűnözők érdeklődésének középpontjába került, ezért kiberbiztonsági szakértőink is a mobilveszélyek elleni védelemre összpontosítanak. A precíz munkájuknak köszönhető, hogy a Kaspersky Lab megoldások gyorsan felderítik a legújabb veszélyeket is, és folyamatosan kiváló eredményeket érnek el, mind a teszteken, mind a valóságban.

 

Nem a PC Security Labs az egyetlen független szervezet, amely felismerte a Kaspersky Lab Android rendszerre fejlesztett megoldásainak hatékonyságát: a termék jól szerepelt más tesztelők, például az AV-Test 2014-es kísérletei során is.

 

Az alkalmazáat mi is leteszteltük már. Az erről írt tapasztalatainkat a Letöltés Blog oldalán olvashatjátok.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás