Öreg róka nem vén róka – a kazetta rácáfol a mondásra

Viszlát iPod, a Sony kazettája mindent visz

Czipperer Dia, 2015. március 14. 10:11

A Sony tavaly bemutatott kazettája rávilágít arra, hogy nem mindig csak az új megoldások lehetnek formabontóak. A korábbi technológiákban rejlő lehetőségeket is érdemes kiaknázni.

Sokáig azt hittük, a kazetták virágkorának már régen vége. A kilencvenes évek ikonikus eszköze a CD-k térhódításával kiszorult a piacról, hogy a jelenlegi technológiákat már meg se említsük, melyek végleg nyugdíjazták a kazettákat.

 

A Sony azonban másképp látja a helyzetet. Ha valaki nekem azt mondta volna egy évvel ezelőtt, hogy egy kazetta képes „lenyomni” egy iPodot, nem hogy nem hittem volna el, még jót nevettem is volna rajta. Pedig a vállalat tényleg a sírból hozta vissza kazettát.

 

1990-ben még 442 millió kazettát értékesítettek világszerte, 2007-re azonban ez a szám 274 ezerre csökkent.

 

A Sony a tavalyi International Magnetics Conference-en mutatta be legújabb kazettáját Drezdában. A hüvelykenként 149 gigabájtnyi adatot tárolni képes eszköz összesen 185 terrabájt adatot tárol. Ez 74-szerese egy hagyományos kazetta kapacitásának, és összesen 64 millió 750 ezer zeneszám tárolására alkalmas, vagyis akár 134 ezer 896 napig ellát minket zenével.

 

 

Nem kell tehát temetnünk a korábbi technológiákat. Ahogy a trapéz és a csőnadrág is visszajött a divatba újragondolt formában, miért ne történhetne meg ez a technológia területén is? Azt nem gondolom, hogy a számítógépekbe majd néhány év múlva kazettalejátszók kapnak helyet, de semmiképpen sem érdemes temetni az egykori walkmanek lelkét.

 

Forrás: Consequenceofsound.com

Kulcsszavak: iPod Sony kazetta zene

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38