Rangos amerikai fesztiválon mutatták be a SongArc magyar fejlesztését

MTI Sajtóadatbank, 2015. március 17. 14:27

A világ egyik legnagyobb független filmes, zenei és interaktív fesztiválján, az austini South by Southwesten mutatták be a magyar SongArc azonos nevű zenei alkalmazását, amelyet már 1,6 millióan töltöttek le világszerte - közölte a cég befektetője, a Traction Tribe.

A SongArc egy olyan zenejátékot fejlesztett ki, amely "visszaadja az igazi zenélés élményét": az általában kevés (mindössze 3-4) ponton nyomkodható mobilos ritmusjátékokkal szemben a SongArcban sikerült egy olyan gesztus-készletet találni, ami nagyon könnyen elsajátítható, de jól kifejezi a zenét, bármilyen stílusról is legyen szó. Hála a névadó, ergonomikus ívnek (Arc), két hüvelykujjal is komplett dallamokat lehet kifejezni. A telefon megrázásával még ritmushangszereket is lehet imitálni - olvasható a közleményben.

 


 

A cég 2014 júliusában alakult, a Traction Tribe és a PBG FMC kockázati tőkealap-kezelő 55 ezer dolláros befektetésével igazi startuppá váltak. A fejlesztést Windows Phone-on kezdték, ott ez jelenleg a legnépszerűbb zenei játék, sőt voltak már az összes alkalmazás között a hatodik helyen is, mostanra pedig iOS és Android alapú mobil eszközökön is elérhető a SongArc, amelyet eddig 1,6 millióan töltöttek le.
 

A március 13. és 17. között rendezett austini fesztiválon a közlemény szerint nagy volt az érdeklődés a SongArc iránt. A cég jelenleg a felhasználók számának növekedésére koncentrál, és az Egyesült Államokban jelentette be, hogy együttműködik az amerikaiak kedvenc énekes-zeneszerzőjével, Wendy Starlanddel és a feltörekvő RapScallions együttessel.
 

Az amerikai zenei életben sikeres Wendy Starland producerként, zeneszerzőként már bizonyított, hiszen például ő fedezte fel Lady Gagát, emellett számos amerikai film és sorozat zeneszerzője, és immár zeneipari tanácsadóként is részt vesz a SongArc munkájában - olvasható a közleményben.    
 

A magyar zenei életből például a Brainsszel, a Subscribe-bal, a P.A.S.O-val és a Magic Cats Rockabillyvel működik együtt a SongArc.
 

Az alkalmazáshoz ingyen elérhető zenéken túl a telefonon található zenékkel, az azokhoz kreált 130 ezer kottával bárki játszhat, sőt kottát, vagyis "ujjtánc-lépéseket" is kreálhat - írja a cég.
 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59