Pénzküldés funkcióval bővült a Facebook Messenger

Ám csak az USA-ban élő felhasználók élvezhetik a szolgáltatást

Czipperer Dia, 2015. március 18. 14:21

A Facebook új mobilfizetési megoldást épített Messenger alkalmazásába. Az üzenetküldő appal a hangulatjelek mellett ezentúl pénzt is küldhetnek barátaiknak az Egyesület Államokban élő felhasználók.

A Facebook frissítette Messenger alkalmazását. A „lájk” jel mellett balra feltűnt egy dollár ikon, amellyel a felhasználók pénzt küldhetnek barátaiknak. A Messenger ezentúl tehát nem csupán csevegésre használható majd, hanem a beépített mobilfizetési opciónak köszönhetően pénzt is utalhatnak vele a felhasználók.

 

A szolgáltatás használata nagyon egyszerű. A felhasználóknak mindössze annyi a dolguk, hogy, amikor üzenetet küldenek egy barátjuknak, a csevegőablakban a dollárikonra navigálva kiválaszthatják a pénz összegét, és a fizetés gombra kattintva rögtön el is küldhetik. Az utalás azonnali és ingyenes. Az utalt összeg pedig néhány napon belül megérkezik a címzett számlájára.

 

 

Ez mind jól hangzik, de mit kell tenniük a felhasználóknak ahhoz, hogy működjön is a dolog? Mivel a megoldás egyelőre csak az USA-ban érhető el, a usereknek valamilyen Egyesület Államokban működő bank által kibocsátott MasterCard vagy Visa bankkártyával kell rendelkezniük. Ezt kell hozzáadni profiljukhoz, majd meg kell adni egy egyedi azonosítót (PIN kód) a biztonság érdekében. A kompatibilis iOS eszközöknél pedig a Touch ID-t is elfogadja az alkalmazás.

 

Bár sokaknak kétsége lehet az új szolgáltatással kapcsolatban, azonban a Facebook elmondása szerint már évek óta, egészen pontosan 2007 óta foglalkoznak fizetési megoldásokkal a hirdetők révén.

 

A Facebook tájékoztatása szerint az újdonság a következő hónapokban debütál az Egyesült Államokban Android, asztali, illetve iOS alapú eszközökön.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás