Az PC World főszerkesztője lett az Év információbiztonsági újságírója

forrás: Prím Online, 2015. március 19. 08:33

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után Molnár József, a PC World főszerkesztője vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület március 18-i „Információvédelem menedzselése” LXV. szakmai fórumán.

Az idén tizedik alkalommal meghirdetett az „Év információbiztonsági újságírója” címet Molnár József, az PC Word főszerkesztője kapta, az Egyesület rendes tagjaiból álló bíráló bizottság döntése alapján. Az „Év információbiztonsági újságírója” erkölcsi elismeréssel kívánja az Egyesület azon újságírók teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára.

 Molnár József 2005-ben végzett az egri Eszterházy Károly főiskolán, 2004-től a Sanoma Budapestnél volt külső újságíró munkatárs. 2008 szeptemberétől pedig a Project/029 (korábban IDG Hungary) kiadó gondozásában megjelenő PC Word magazinnál helyezkedett el, ahol 2014. január elseje óta főszerkesztőként dolgozik.

A Hétpecsét Egyesület fórumán Molnár József „Torrent gazdaságtan – veszélyek és lehetőségek” címmel tartott előadást. Prezentációjában röviden ismertette a jogsértő fájlmegosztó szolgáltatások mögött meghúzódó érdekeket, amelyek fenntartásából jelenleg még csak az internetes alvilág képes profitálni, a felhasználók és a jogtulajdonosok kárára.

Az „Év információbiztonsági újságírója” címet az Egyesület március 18-i „Információvédelem menedzselése” LXV. szakmai fórumán vette át Molnár József Gasparetz Andrástól, az Egyesület elnökétől.

 

Fotó: computerworld.hu
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59