Tovább élhetnek az okostelefon-tulajdonosok

forrás: Prím Online, 2015. március 23. 08:29

Az okostelefon-tulajdonosok azt remélhetik, hogy a stressz számszerűsítése és szabályozása két évvel megnöveli a várható élettartamukat az Ericsson ConsumerLab friss jelentése szerint.

A jelentés azt vizsgálja, hogyan hat a modern technológia az emberi egészségre, hogyan segítheti az egészségmegőrzést, mennyire elégedettek a fogyasztók a saját általános jóllétükkel, és ez hogyan függ össze az hálózatba kapcsolt eszközök egészségügyi és fitneszcélú felhasználásával.

A fogyasztók 7 százalékát éppen annyira érdekli saját egészségük számszerű meghatározása, mint a hordható készülékek, így a magatartás számszerűsítése a hordható eszközökkel kezdődik. Az emberek eközben azt látják, hogy a felhőalapú szolgáltatások egész sora kínál nekik potenciálisan egészségesebb és hosszabb életet, függetlenül attól, hogy a technológia hordható-e vagy sem.

 A jelentés arra is rávilágít, hogy a hosszabb életkilátások reménye túlmutat a személyes eszközökön és szolgáltatásokon, így az egyéni jóllét társadalmi szemponttá válik.

Michael Björn, az Ericsson ConsumerLab kutatási vezetője szerint azok, akik már most is elégedettek a jóllétükkel azt mondják, hogy az elsők között próbálnak ki új egészségügyi módszereket. Azt tapasztaljuk tehát, hogy a tipikus korai technológia alkalmazókkal vagy az egészségügyi problémával küszködőkkel szemben vannak olyan emberek, akik elégedettek a jóllétükkel, mivel már igen korán alkalmazni kezdik az új wellnesstechnológiákat. Ennek a csoportnak meglehetősen speciális elvárásai vannak a felhő, a magánélet, a dizájn és a funkcionalitás terén, amelyeket szeretnének párhuzamosan kielégíteni. A komolyabb környezeti kihívásokkal szembesülő városi fogyasztók nagyobb érdeklődést tanúsítanak a társadalmi jellegű egészségügyi koncepciók iránt, mint például a szmogot figyelő karkötő vagy egy olyan hordható eszköz, amely elősegíti a környezetbarát ingázást, és potenciálisan felgyorsíthatják a változások ütemét. A jóllét iránti érdeklődés az egyén szintjén tehát ösztönzőleg hathat a társadalmi szintű átalakulásra is.

 A válaszadók szerint a megvizsgált hét társadalmi jellegű egészségügyi koncepcióból három mögött az egészségügyi szolgáltatók állnak, két elképzelésről pedig azt gondolták, hogy az a városi hatóságok felelőssége. A válaszadók elmondása szerint a technológiai vállalatok és a környezetvédelmi szervezetek feladata lenne foglalkozni a fennmaradó két koncepcióval.

Tekintve, hogy a jelentősebb szolgáltatók várhatóan sokban különböznek majd egymástól, a kapcsolódáshoz szükséges ökoszisztéma igen összetett lesz. Az emberek az orvosi információkat felettébb kényes kérdésnek tekintik, és azok, akik a jólléti szolgáltatásokat várhatóan már a kezdetektől igénybe veszik, többre értékelik másoknál az ilyen jellegű információk bizalmas kezelését.

Forrás: hirado.hu

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újragondolt klasszikus műalkotások az Insta-generáció számára

Hey Reilly olyan festők klasszikus műveit gondolta és alkotta újra a digitális generáció számára, mint Van Gogh, Botticelli és Da Vinci. A divattervezőként és illusztrátorként is kiemelkedő művész Samsung Galaxy Note10+ okostelefon segítségével hozta létre a kizárólag digitális technikával készült „Mobile Masterpieces” (Mesterművek mobillal) sorozatát, amely a huszonegyedik századi közönség számára értelmez újra olyan ikonikus európai műalkotásokat, mint például Vermeer „Leány gyöngy fülbevalóval” című képe.

2019. október 9. 10:08

Újabb rejtélyeket fejtettek meg a piramisokról

A technológiai fejlődésnek köszönhetően mára az ókori rejtélyek megfejtése is egyszerűbb feladatnak bizonyul. A Viasat History csatorna legújabb sorozatának szakemberei drónok bevetésével és 3D tervezéssel fejtettek meg titkokat. Kilenc piramist – köztük a híres gízaiakat – vizsgáltak meg új szemszögből, hogy végre választ kapjanak a nagy kérdésre: az ókori egyiptomiak a sivatag közepén hogy voltak képesek megépíteni ezeket az épületóriásokat?

2019. szeptember 29. 10:30

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás