Hatezer embertől szabadul meg a Sharp

forrás: Prím Online, 2015. március 22. 16:49

Hatezer embert bocsát el a tévéket és kijelzőket gyártó Sharp, írja a Világgazdaság. A globális cég a megszűnő állások felét Japánban jelölte ki, ahol főleg korai nyugdíjazásokkal válnának meg a dolgozóiktól.

A döntést a gyengébb kínai eladásokkal indokolták, de egy régi versenytárs, a Japan Display újbóli felbukkanása sem lehetett mellékes. A régóta gondokkal küzdő cégcsoport működése idén 250 millió dollár mínuszt eredményezhet, pedig a tervek szerint már nyereségesnek kéne újra lenniük. Most majd megint újraszervezik a céget a hírek szerint.


A 2012-es hárommilliárd dollárnyi kölcsönért cserében vállalták a hitelezők felé, hogy erre az évre már nyereséges lesz a társaság. Ezt a célt nem sikerült elérni, ráadásul már kivonultak az európai tévépiacról, és a napelem üzletágukat is felszámolták Európában és az Egyesült Államokban egyaránt. A japán sajtóban olyan hírek is megjelentek, hogy a Sharp az észak-amerikai tévépiacról is kivonulhat.
 

Világgazdaság / Index

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szerepköréhez jobban illő névre vált az IVSZ

Nevének megújításáról döntött az IVSZ június 7-én megtartott éves közgyűlésén a szervezet tagsága: a korábbi Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) helyett IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a szakmai szervezet. A névváltást az indokolja, hogy napjainkban a digitalizáció a gazdaság minden szegletét áthatja, nem csak az informatikai, távközlési és elektronikai vállalatoknál fontos tényező. A közgyűlésen a 13 fős elnökség 7 pozíciójáról is szavaztak: az IVSZ elnöke újabb három évre dr. Vinnai Balázs lett.

2023. június 9. 12:45

A Telekom székházba költözött a Deutsche Telekom IT Solutions

A Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti irodaházába költözött május 30-án a Deutsche Telekom IT Solutions, a DT csoporton belüli szinergiák hatékonyabb kihasználása és a fenntarthatósági szempontok érvényesülése érdekében.

2023. június 9. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39