A PlayStation 4 is megérkezett Kínába

Czipperer Dia, 2015. március 23. 14:28

Március 20-án, pénteken újabb darabbal bővült a kínai konzolpiac, miután a Sony PlayStation 4 is elérhetővé vált az országban.

A több mint tizennégy éves konzoltilalom után immáron a második játékkonzol vált elérhetővé Kínában.  A Sony PlayStation 4 játékkonzolja az Xbox One után érkezett meg az országba, amely múlt év szeptembere óta kapható a piacon.

 

Bár a Sony konzolja is megvásárolható már az ázsiai országban, azonban csak limitált számú játékkal a fedélzetén. Ezeket ugyanis először jóvá kell hagynia az ország kulturális hatóságának, és feltétel, hogy nem lehet túl erőszakos vagy trágár a tartalom. Így mindössze jelenleg hat játék érhető el a konzolra Kínában: a Knack, az Age of Wushu, a Rayman Legends, a Dynasty Warriors 8, a Trials Fusion és a Mr Pumpkin's Adventure.

 

A tizennégy éves tilalom jelentősen átalakította az országban a felhasználói szokásokat. A játékosok ez idő alatt főként PC-n, az utóbbi években pedig egyre többen mobilon játszottak. Így lehet, hogy sokkal erősebb felállással, ajánlattal lehet meggyőzni őket arról, hogy érdemes megvenni a PS4-et, mely 2899 jüanba, vagyis 467 dollárba kerül.

 

Számos olyan népszerű PlayStation 4 játék is akad, melyek bár húzónevek, mégis kimaradtak a sorból. Ilyen például a Grand Theft Auto V vagy a legfrissebb Call of Duty, melyeket maximum a fekete piacon találhatnak meg a felhasználók, ahol már néhányan magát a konzolt is megvásárolták korábban.

 

Forrás: Mashable.com; Kép: businessetc.thejournal.ie

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05