Személyes eseményekre emlékeztet ezentúl a Facebook

Czipperer Dia, 2015. március 25. 12:33

Több éves tesztidőszak után élesedett a Facebook legújabb funkciója, a személyes történetemlékeztető. A közösségi oldal automatikusan megünnepli a fontos Facebookon is megosztott emlékeinket, fontos dátumainkat.

Asztali és mobil verzióban egyaránt elérhető lesz a Facebook újdonsült On This Day funkciója, amely a felhasználók személyes emlékeztetőjeként funkcionál. Azokból az adatokból dolgozik, melyeket feltöltöttünk a közösségi oldalra.

 

Az új eszközt évekig tesztelték és végül március 24-én, kedden élesítették, bár egyelőre még csak korlátozotttan érhető el. Feladata, hogy a felhasználókat minden fontos momentumról értesítse saját hírfolyamában, amelyeket korábban megosztott az oldallal. Ilyen például saját születésnapunk vagy a házassági évfordulónk.

 

 

 

 

Jelenleg nincs mód arra, hogy kiiktassuk a funkciót a hírfolyamból, de a Facebook elmondása szerint a vállalat a jövőben dolgozik majd azon, hogy az algoritmus a kellemetlen emlékeket kiiktassa, például az olyan emberektől származó posztokat, akikkel már megszakítottuk a kapcsolatot vagy már nem élnek.

 

A tanulási fázis fontosnak bizonyul, ugyanis a funkció nem csupán a fontos mérföldköveket jegyzi meg, így egyáltalán nem mindegy, milyen fontos momentumokat látunk viszont az életünkből. Az olyan posztokra is kiterjed a hatásköre, amelyekben meg vagyunk jelölve. Így jelenleg akár emlékoldallá nyilvánított profilok is feltűnhetnek egy-egy poszt erejéig. Ezeket –m iután megjelentek a hírcsatornában –, lehet majd törölni, ha valakit zavar.

 

Az On This Day funkció oldala egyelőre még nem elérhető, azonban hamarosan élesedik, és akkor a felhasználók bármilyen eseményt vagy dátumot törölhetnek, amit nem szeretnének újra látni.

 

Forrás: Mashable.com

 

Frissítés: Már hazánkban is elérhető a funkció.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20
online sportfogadás