Személyes eseményekre emlékeztet ezentúl a Facebook

Czipperer Dia, 2015. március 25. 12:33

Több éves tesztidőszak után élesedett a Facebook legújabb funkciója, a személyes történetemlékeztető. A közösségi oldal automatikusan megünnepli a fontos Facebookon is megosztott emlékeinket, fontos dátumainkat.

Asztali és mobil verzióban egyaránt elérhető lesz a Facebook újdonsült On This Day funkciója, amely a felhasználók személyes emlékeztetőjeként funkcionál. Azokból az adatokból dolgozik, melyeket feltöltöttünk a közösségi oldalra.

 

Az új eszközt évekig tesztelték és végül március 24-én, kedden élesítették, bár egyelőre még csak korlátozotttan érhető el. Feladata, hogy a felhasználókat minden fontos momentumról értesítse saját hírfolyamában, amelyeket korábban megosztott az oldallal. Ilyen például saját születésnapunk vagy a házassági évfordulónk.

 

 

 

 

Jelenleg nincs mód arra, hogy kiiktassuk a funkciót a hírfolyamból, de a Facebook elmondása szerint a vállalat a jövőben dolgozik majd azon, hogy az algoritmus a kellemetlen emlékeket kiiktassa, például az olyan emberektől származó posztokat, akikkel már megszakítottuk a kapcsolatot vagy már nem élnek.

 

A tanulási fázis fontosnak bizonyul, ugyanis a funkció nem csupán a fontos mérföldköveket jegyzi meg, így egyáltalán nem mindegy, milyen fontos momentumokat látunk viszont az életünkből. Az olyan posztokra is kiterjed a hatásköre, amelyekben meg vagyunk jelölve. Így jelenleg akár emlékoldallá nyilvánított profilok is feltűnhetnek egy-egy poszt erejéig. Ezeket –m iután megjelentek a hírcsatornában –, lehet majd törölni, ha valakit zavar.

 

Az On This Day funkció oldala egyelőre még nem elérhető, azonban hamarosan élesedik, és akkor a felhasználók bármilyen eseményt vagy dátumot törölhetnek, amit nem szeretnének újra látni.

 

Forrás: Mashable.com

 

Frissítés: Már hazánkban is elérhető a funkció.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Helyettünk vásárolnak be az LG háztartási gépei

Az LG Electronics (LG) a 2019-es IFA-n mutatja be új, az európai piacokra szánt ThinQ háztartási gépeit, amelyekben immár elérhető az Amazon automatizált online vásárlási szolgáltatása, a Dash Replenishment (ADR). 

2019. augusztus 23. 13:17

Szétszórt adatok, összeszedett védelem

A munkahelyi fájljainkhoz lassan ugyanolyan könnyen hozzáférünk, mint a levegőhöz. Ott vannak a felhőben, és bárhol, bármikor betölthetjük a mobil eszközeinkről. A munkavállalók dolgát ez megkönnyíti, de a vállalatoknak nehézséget okoz az értékes és érzékeny adatok védelmének biztosítása, ami biztonsági veszélyt jelent. A Micro Focus szakértői szerint a személyazonosság-kezelési megoldásokkal jelentősen csökkenthetők a kockázatok.

2019. augusztus 23. 10:39

A UPS önvezető járműveket fejlesztő cégben szerzett részesedést

UPS bejelentette , hogy a kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó leányvállalata, a UPS Ventures kisebbségi részesedést szerzett az autonóm teherautókat fejlesztő TuSimple vállalkozásban. A két vállalat Arizónában meg is kezdte az első önvezető nyergesvontatójuk tesztjét, azt vizsgálva, hogy e járművek javíthatják-e a szolgáltatásminőséget és hatékonyságot a UPS hálózatában. Az ügylet egy korábban indított kereskedelmi együttműködés folyománya, melyben a UPS szállítási szolgáltatásokat vásárolt a TuSimple-től.

2019. augusztus 23. 09:24

Az intelligens vállalat – konferencia

Hogyan építi be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary a digitalizációt a vállalati működésbe? És hogyan teszi ugyanezt a Mogyi?

2019. augusztus 22. 17:11

Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. 

2019. augusztus 22. 14:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás