Magyar győztes a Közép-Európai Női Startup Versenyen

forrás: Prím Online, 2015. március 25. 14:37

A CEE Women Startup Competition keretében 11 női startup csapat látogatott Budapestre és mutatta be projektjét hétfőn este a Prezi House of Ideas előadótermében.

Az CEE Women Startup Competition célja az, hogy összegyűjtse a közép kelet-európai régió legtehetségesebb női startup csapatait és lehetőséget biztosítson projektjeik bemutatására. A több napos felkészítő munka után a csapatok, nemzetközi zsűri,  potenciális befektetők és a startupok iránt érdeklődő közönség előtt prezentáltak a Demo Day rendezvényen, 2015. március 23-án a Prezi House of Ideas előadótermében.

Az esemény főtámogatói között a Google, a Microsoft, az IBM, a Ustream, a GE mellett a Gróf Széchenyi Család Alapítvány is szerepelt , mind a cégek, mind az alapítvány számára kiemelten fontos a női vállalkozók támogatása. A rendezvény fővédnökei között volt Novák Katalin a család és ifjúságügyekért felelős államtitkár is.

„Amíg Európában a többségében nők által irányított cégek aránya 21% alatt van, addig szükség van a motivációra, a támogatásra a nők vállalkozóvá válásához és egy eseményre, ahol mindez együtt lehetséges.”
hangsúlyozta Müller Tamás, a verseny szervezője.
 

Az eseményt egy 4 napos budapesti felkészítő tréning előzte meg, ahol a csapatokat elismert szakemberek tanácsait követve gyakorolhattak. Már az előzsűrinek sem volt könnyű dolga mivel több, mint 120 jelentkező közül kellett kiválasztania azt a 11 csapatot, akik személyesen is képviseltetethetik magukat az idei budapesti versenyen. A kiválasztásnál és a jelentkezések elbírálásánál számos szakmai szempont mellett feltétel volt, hogy a csapatokat legalább 50%-ban női tagok alkossák.

A versenyre bejutott 11 csapata végül a legjobb európai női startupokat képviselte Budapesten. A demodayen cseh, lengyel, észt, litván, osztrák, spanyol, román, szlovák és magyar versenyzők mutatták be tudásukat, projektjüket.  


Az első helyezést egy magyar csapat, a Gubbio szerezte meg.
Egy egyedi igényekre szabott mobil applikáció, ami autizmussal élő gyermekek és környezetük számára nyújt segítséget a hétköznapi kommunikációs nehézségek áthidalásában. Az app nem is annyira edukációs jellegű funkciókkal rendelkezik, mint inkább a praktikus információcserét és a napi rutinműveleteket könnyíti meg a szülők és nevelők számára.  


A második helyezett Észtországból érkezett.
A Comfee “smart home” megoldást kínál a felhasználók számra, amelynek segítségével a sötétítők a fényerősségre, belső hőmérsékletre reagálva, az adott napszaknak megfelelő pozícióba helyezkednek, így energiát és időt spórolva tulajdonosuknak. A Comfee napelemmel működik és a meglévő reluxára illeszthető, moduláris megoldás.  

 

A harmadik pedig Key2office  csapata lett Ausztriából. A Key2Office egy közösségi B2B iroda megosztó hálózat kiépítésén dolgozik, amely Európakülönböző országaiban üres irodát vagy tárgyalót kereső felhasználókat kapcsol össze, szabad kapacitással rendelkező munkaterekkel egy egyszerű mobiltelefonos alkalmazás segítségével.

A verseny szervezői a sikeres regionális verseny után európai szintű női startup verseny szeretnének a jövőben megvalósítani, ahol mégtöbb tehetséges női vállalkozó mutathatja majd be projektjét.
 

Kulcsszavak: verseny startup start-up nők

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59