Digitális szolgáltatásokkal bővülnek a BGF könyvtárai

forrás: Prím Online, 2015. március 26. 09:37

Mobiloptimalizált, akadálymentesített, többnyelvű honlapokkal, akár otthonról is elérhető digitális kiadványokkal, informatív, szórakoztató blogokkal is bővültek a Budapesti Gazdasági Főiskola könyvtárainak szolgáltatásai. A fejlesztéseket egy közel 17 millió forintos, két évig tartó európai uniós támogatású program tette lehetővé, amelyen a BGF 25 könyvtári munkatársa vett részt. A program eredményeként a Főiskola hallgatói és az olvasóközönség a korábbiaknál is kényelmesebben és gyorsabban juthatnak hozzá szakkönyvekhez, szakmai tartalmakhoz.

Elektronikus tananyagfejlesztéssel, digitális könyvtárak létrehozásával, könyvtári környezetben megvalósuló interaktív portálok üzemeltetésével, kiadványszerkesztéssel és egyéni információmenedzsmenttel kapcsolatos kurzusokon, valamint angol és német nyelvi képzéseken vett részt a Budapesti Gazdasági Főiskola könyvtárainak 25 munkatársa egy, a napokban befejeződött szolgáltatásfejlesztési projekt keretében.

 A kétéves, közel 17 millió forint európai uniós támogatásból megvalósult Kulturális szakembereink továbbképzése című tanfolyam eredményeként megújultak a könyvtárak honlapjai, a főbb funkciók angolul, németül is elérhetővé váltak. A programoknak köszönhetően a jövőben sor kerül a könyvtári oldalak akadálymentesítésére is, az olvasók minél szélesebb körű kiszolgálása érdekében. A Pénzügyi és Számviteli Kar könyvtárának honlapjára – amely a programnak köszönhetőn mobileszközökön is kényelmesen böngészhető – már külön regisztráció nélkül jelentkezhetnek be a hallgatók, és vehetik igénybe az online szolgáltatásokat. Akár már otthonról is kikérhetik a raktárból a könyveket, időpontot foglalhatnak a szakdolgozati gépek használatához, vagy a későbbiekben hozzáférhetnek a digitális tartalmakhoz, böngészhetnek az oktatók publikációi között. A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar könyvtára az idei tanévtől új szolgáltatásként blogot indított, amelyen a hallgatók az irodalmi élet eseményeiről, híreiről tájékozódhatnak, könyvajánlókat olvashatnak, illetve a vizsgaidőszak sikeres teljesítéséhez is hasznos tanácsokat kapnak egy-egy bejegyzésben. Az oldalon egy digitális képtárat is kialakítanak, amelynek anyagából prezentációk, dolgozatok elkészítéséhez válogathatnak majd a hallgatók.

Tovább fejlesztik Facebook-profiljaikat is a BGF könyvtárai,
a közérdekű – nyitva tartással, könyvtári programokkal kapcsolatos – információk mellett játékfelhívásokat, a könyvtár használatát segítő anyagokat, könyvajánlókat is megosztanak – a legfontosabb híreket pedig angol és német nyelven is posztolják.

A projektet követően a tanfolyamokon elsajátított új ismeretek segítségével a könyvtár munkatársai a minőségbiztosítási szempontokat figyelembe véve átdolgozzák a szabályozó dokumentumokat, fejlesztik a belső kommunikációt, valamint bővítik a könyvtári partnerkapcsolatokat is. Az angol és német nyelvi képzéseknek köszönhetően pedig szakszerűbb segítséget nyújthatnak a BGF-en tanuló külföldi hallgatóknak is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38