Az online csalásokra figyelmeztet új programjában a Kaspersky

forrás: Prím Online, 2015. március 28. 10:17

A Kaspersky Lab interaktív programot indít, amelynek keretében arra kívánja megtanítani a felhasználókat, hogy hogyan óvják meg pénzüket az online csalásoktól.

A Kaspersky Lab Egydolláros lecke névre hallgató kezdeményezése segít eligazodni a felhasználóknak a gyakori online bankolási veszélyek között és megmutatja számukra, hogy hogyan védjék meg a pénzüket bármilyen szituációban. Ugyanis az online pénzügyi csalások egyre nagyobb veszélyt jelentenek: a B2B International és a Kaspersky Lab közös felmérése szerint a vizsgált 12 hónapos időszak alatt a válaszadók 43 százaléka tapasztalt olyan támadást, amely kifejezetten a pénzügyi adatok megszerzésére irányult. Még aggasztóbb a tény, hogy az online banki csalások károsultjainak 44 százaléka egyáltalán nem tudta visszaszerezni a pénzét. 

 

A felhasználók hajlamosak rá, hogy alábecsüljék mekkora veszélynek vannak kitéve az online tranzakciók során. Nehéz megragadni az online fizetési folyamat részleteit, és azokat a különböző veszélyforrásokat, amelyek eközben a felhasználókra leselkednek. Mindegy, hogy egy dollárról van szó, vagy több ezerről, az út mindig ugyanaz, és a felhasználóknak tudatában kell lenniük annak, hogy milyen bajok történhetnek, amikor a laptopjuk, táblagépük vagy a telefonjuk használatával utalnak pénzt.

 


Az 
Egydolláros lecke három tréning modult tartalmaz. Mindegyik egyetlen dollár virtuális útját követi nyomon, ahogy végigutazik a online tér végtelenségén át az úticéljáig, bankszervereken keresztül, miközben többek között olyan akadályokba ütközik, mint az adathalászat, trójai programok és közbeékelődéses támadások. A veszélyeket életszerűen ábrázolják, csakúgy, mint a "hősöket", akik segítik a dollárt abban, hogy biztonságban eljusson a céljáig.

 

Minden epizódban leírást találunk az adott veszélyforrásról, a legfrissebb adatokkal alátámasztva. Ezek az adatok olyan vezető forrásokból érkeznek, mint például a Kaspersky Lab saját szakértőinek kutatásai.

 

Az epizódokat ötletesen tervezték meg, és különböző grafikai megoldásokkal színesítették, valamint olyan tartalommal, amely a csalók különböző trükkjeit és módszereit mutatja be, amivel pénzt és banki adatokat lophatnak el. Mindenki, aki elvégzi a három modult, a Kaspersky Total Security — multi-device három hónapos próbaverzióját kapja jutalmul. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50