Újra indul a Tanulóknak.hu és a Kreszfelfrissítő.hu oktatóprogram

forrás: Prím Online, 2015. március 28. 11:26

A Nemzeti Közlekedési Hatóság idén újra elindítja közlekedésbiztonsági akcióprogramját, a Tanulóknak.hu és a Kreszfelfrissítő.hu -t. A program legfőbb célja a közlekedési kultúra javítása és a balesetek számának csökkentése.

 

Idén is lesz közlekedésbiztonsági oktatóprogram a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából. A gépjárművezetők részére készített e-learning oktató anyagok mellett az idén nagy hangsúlyt fektet a hatóság a gépjárművekkel szemben védtelen gyalogosokra és kerékpárosokra, a gyermekbalesetek megelőzésére és kiemelten a biciklis társadalom képzésére.

 

A kerékpáros kultúra fontos része a közlekedésnek, ám sajnos kevesen vannak tisztában a KRESZ kerékpárosokra vonatkozó, folyamatosan megújuló szabályaival. A gyalogosok és kerékpárosok védtelenségét tükrözi, hogy 2014-ben a közúti balesetben életét vesztett 611 személy közül 224-en az előbbi csoportokból kerültek ki. Az Európai Unió kiemelt célja, hogy a 2001. évi adatokhoz képest legalább 50%-kal csökkentse a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát. A küldetés nehéz, de különböző módszerekkel, ezen belül is kiemelten a szabályok folyamatos megismertetésével és betartatásával elérhetőek a kívánt eredmények.

 

A Kreszfelfrissítő.hu projekt fejlesztői olyan korszerű tananyagot dolgoztak ki, amely a közlekedésben részt vevő felnőtteknek naprakész tudást nyújt, illetve segít felfrissíteni már meglévő ismereteiket. A Tanulóknak.hu online képzéseinek segítségével pedig a fiatalok is elsajátíthatják a legfrissebb szabályokat, így felelős tagjai lehetnek a gyalogos és kerékpáros társadalomnak, de emellett felvilágosítást kapnak az életkorukból adódóan számukra elérhetővé váló járművezetői képzésekről is.

 

Az idei év újdonsága, hogy a Tanulóknak.hu külön évfolyamokra bontott tananyaggal teszi még inkább személyre szabottá a képzést. Az általános iskolák elsős diákjai számára hangos oktató anyag készült, melyet szülői, nevelői segítséggel könnyebben elsajátíthatnak a gyerekek. A program során 2015. június 15-ig ingyenesen bocsátják rendelkezésére az e-learning tananyagokat és módszertani segédanyagokat a köznevelési intézmények pedagógusai, tanulói és a felnőtt lakosság számára.
 

A képzések bármelyikét sikeresen elvégző személyek számára a jogszabályi (pl. életkori) feltételek teljesülése esetén névre szóló e-kuponkód segítségével, internetes távoktatási formában ingyenesen elérhetővé válik az AM, A, A1, A2 vagy B kategóriás hatósági elméleti képzés valamelyike. Akik pedig már rendelkeznek vezetői engedéllyel, azok a teljes elméleti tananyag átismétlésére használhatják ezt a lehetőséget.


A projektben résztvevő köznevelési intézmények ezúttal is megyei és országos szinten versenyeznek egymással annak alapján, hogy hány diákjuk, pedagógusuk végezte el a tanfolyamokat.  A legjobban teljesítő (minden megyéből két intézmény) értékes közlekedésbiztonsági csomagot kap.

 
Nyitókép: cae.com

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Felvételi: a legjobbak között a DE

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024. március 18. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15