Egész vagyonát szétosztja az Apple-vezér

MTI Sajtóadatbank, 2015. március 28. 14:23

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója teljes vagyonát jótékony célra kívánja felajánlani. Az elmúlt években többen vallottak hasonló elhatározásról a világ leggazdagabbjai közül.

A világ egyik legnagyobb számítástechnikai vállalatának vezetője egy interjúban beszélt tervéről, amely szerint jótékony célra fordítaná 785 millió dollárra (217 milliárd forint) becsült vagyonának egészét, miután kifizette jelenleg 10 éves unokaöccsének egyetemi oktatását.

"Mindenki szeretne az a tóba dobott kavics lenni, amely előidézi a változás hullámait" - magyarázta szándékát a Fortune magazinnak. Tim Cook ugyan nem árulta el, milyen ügyekre kezdte szétosztani vagyonát, de azt igen, hogy szeretne olyan megközelítést alkalmazni a jótékonykodás terén, amely túlmutatna csekkek puszta kiállításán.

Az elmúlt években a világ leggazdagabbjai közül egyre többen kezdtek nagyszabású jótékonysági akciókba, az Apple 54 éves vezetője egy újabb példa ebben a sorban. Warren Buffett milliárdos sztárbefektető évek óta arra buzdítja a kiemelkedően gazdagokat, hogy még életükben osszák szét vagyonuk legalább felét jótékony célra. A givingpledge.org internetes portál olyan hírességeket vonultat fel a kezdeményezés résztvevőiként, mint Bill Gates és Mark Zuckerberg.

 Noha Tim Cook pénzéből nem futja olyan mértékű bőkezűségre, mint amilyenre utóbbiak képesek sokmilliárdos vagyonuknak köszönhetően, az Apple vezére reméli, így is sokat elérhet adakozásával. A különösen zárkózott életet élő férfi jelenleg nem szerepel az oldalon feltüntetett filantrópok között.

Az elmúlt években Tim Cook egyre nyíltabban beszélt környezetvédelmi és polgárjogi kérdésekről. Az Apple vezérigazgatója, aki nemrég vallott arról, hogy homoszexuális, tavaly nyilvánosan kritizálta a különféle szexuális kisebbségek diszkriminációját is.

Kulcsszavak: Apple Tim Cook

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39