Az Intel bemutatta új 3D NAND technológiáját

forrás: Prím Online, 2015. március 30. 11:25

A Micron Technology és az Intel Corporation bejelentette új tárolási megoldását, a 3D NAND technológiát, mely háromszoros kapacitást tesz lehetővé más NAND technológiákhoz.

Az Intel közös fejlesztésbe fogott a Micronnal.A két vállalat a világ legagyobb sűrűségű flash memóriáját alkotta meg. Ezt a tárolási technológiát használják a legkönnyebb laptopokban, a leggyorsabb adatközpontokban, szinte minden mobiltelefonban, táblagépekben és más mobileszközökben is.

 

Az új 3D NAND technológia, melyet a Micron és az Intel közösen fejlesztett ki, igen nagy precizitással adattároló cellákat helyez egymásra vertikálisan, azért hogy olyan tároló eszközöket hozzon létre, melyek háromszor nagyobb kapacitást biztosítanak a meglévő NAND technológiákhoz képest.

Ennek révén nagyobb lesz a tárolásra alkalmas hely, ezzel költséget megtakarítva és nagyobb teljesítményt nyújtva a mobileszközök felhasználóinak valamint a legnagyobb igénnyel rendelkező üzleti megoldásoknak. A stick méretű SDD-k számára  a 3,5 terrabájt, a szabványos 2,5 hüvelykes SSD-k számára a 10 terrabájt tárolókapacitást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46