„Megfordult” a Google

Czipperer Dia, 2015. április 1. 15:11

A Google is szereti az április 1-jei tréfákat. Évről évre készülnek valamivel erre az alkalomra, és ezt most sem hagyták ki.

A Google is megemlékezik a bolondok napjáról. Minden évben tartogat valamit a felhasználóknak a keresőóriás, és most sincs ez másképp. Biztos sokan emlékeznek még a tavalyi titkos Pokemon-keresőre. Idén is hasonlóval rukkoltak elő a számos más egyéb átverés mellett.

 

Ahogy a Kütyü Magazinon beszámoltunk róla, Pac-Mannel játszhatnak a felhasználók a Google Mapsben. Azonban ezzel nem ért véget a tréfák sora.

 

Április elseje egyfajta fordított napnak is tekinthető, hiszen sokan megtréfálják a másikat, ugratják egymást. Ennek jegyében a Google keresője is átalakult. A hagyományos oldalon, vagyis a google.com felületén mindebből semmit nem venni észre, azonban egy apró trükkel máris tükrözhető az oldal.
 

 

Mindehhez csak annyit kell tenni, hogy a google.com helyett a com.google oldalra navigálunk, és máris egy fordított „világban” találjuk magunkat. Szerencsére innen is van kiút. Ha beírjuk a keresett kifejezést (nem fordítva, hiszen az oldal kezeli ezt), és az adott oldalra navigálunk, minden visszaáll az eredeti kerékvágásba.

Kulcsszavak: tréfa kereső Google

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Április 5-én indul a ROAD MOVIE GUIDE – Tillával

Tavaly indult útjára a ROAD MOVIE sorozat, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. Az első öt dal mindegyike siker lett azóta. Ezekhez mind készült egy-egy önálló riportfilm is, amelyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket. A szobafogság idején itt az alkalom, hogy otthonunkból legalább virtuálisan körbejárjuk Magyarországot. A “ROAD MOVIE GUIDE Tillával” a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 5-én 18 órakor a Bagossy Brothers Company-val indul és öt héten át vasárnaponként jelentkezik majd.

2020. április 3. 19:35

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás