Diafilm - most már online is

MTI Sajtóadatbank, 2015. április 3. 11:45

Új YouTube-csatornát indít útjára a Diafilm Kft., melyet a többek között a Mese TV YouTube csatornát üzemeltető 4Kids Network kezel.

Az új oldalon az ismert diafilmeket modern környezetben élvezhetik a gyerekek és a szülők. Az online térben a régi és az új technika világa találkozik, számos új filmmel, trailerrel jelentkezve, melyet a szülők képről képre lapozgatva mesélhetnek.

Az új YouTube oldal a régi hagyományokra épül, hiszen a filmeket - igaz, nem diavetítővel, de ugyanolyan módon, képről képre való lépegetéssel olvashatják fel a szülők. A diafilmeket - hasonlóan, mint régebben a hagyományos filmeket - kockáról kockára nézhetik végig a gyerekek. A diafilmnézés nagy előnye ebben a formában is az interaktivitás, hiszen a számítógépes környezetben sem passzív mesenézésre invitálják  a gyerekeket, hanem közös családi programra.

Az új oldalon többek között már elérhető  A rút kiskacsa című Andersen-mese, több új diafilm bemutatkozása, illetve Süveges Gergő, a diafilm nagykövete is mesél a gyerekeknek.

Az immár 60. évét is betöltő Diafilmgyártó Kft. a modern technika segítségével egyfajta alternatív utat kínál a szülőknek. A mostani kezdeményezés új lehetőséget ad a diázóknak és a diafilmet még nem ismerőknek is.

Kulcsszavak: onlineszolg média

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38