2014-ben felére csökkent az Androidra letöltött kártevő programok száma

Vértes Judit, 2015. április 6. 10:13

A Google felmérése szerint 2014-ben felére csökkent a kártevő programok letöltése az androidos eszközökre. A készülékek 1%-ára került rosszindulatú szoftver, míg mindössze 0,15%-a fertőződött azoknak az eszközöknek, melyek csak a Google Play alkalmazásokat töltötték le.

Mivel viszonylag könnyű alkalmazást feltölteni a Google Play Áruházba, nem is beszélve a rengeteg alkalmazásokat áruló külső cégről, nem csoda, ha a hackerek könnyedén készíthettek kémprogramokat és egyéb kártékony szoftvereket az androidos okostelefonokra. A Google évek óta küzd azért, hogy ezeknek a számát csökkentse.

 

 

A keresőóriás jelentése szerint 2014-ben sikerült felére csökkenteni a kártevő szoftverfertőzések számát. Több mint egymilliárd készülék védelméről van szó, ezt napi több mint 200 millió biztonsági szkenneléssel ellenőrzik.

 

A kártevők nagy része azokkal az alkalmazásokkal kerül az eszközökre, melyek nem a Google Play áruházból származnak – derül ki a több mint 44 oldalas jelentésből.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

Az államokhoz köthető összes kibertámadás több mint felét, 58 százalékát Oroszországból hajtották végre az elmúlt évben – ez derül ki a Microsoft legfrissebb, éves Digital Defense Report jelentéséből. A legtöbb kibertámadást azonban nem az államok, hanem a közönséges kiberbűnözők követik el, akik többnyire nem információt, hanem pénzt akarnak áldozataiktól, ezért leggyakrabban a kiskereskedelmi és a pénzügyi szektor szereplőit támadják. A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

2021. október 17. 10:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20