iBlue: okostelefonnal vezérelt kulcs- és távirányítómentes megoldások

forrás: Prím Online, 2015. április 9. 10:26

Budapesten mutatta be okos kaputechnikai kiegészítőjét és indításgátló termékét az iBlue. A Bluetooth Smart technológián alapuló megoldásokat fejlesztő cég rövid időn belül a gyorsan növekvő okos otthon piaci szegmens meghatározó szereplője kíván lenni.

Okostelefonnal vezérelhető autó biztonságtechnikai és a kaputechnikában használatos hagyományos távirányítók kiváltására hivatott két új terméket mutatott be a svájci központtal és magyarországi gyártási helyszínnel dolgozó okos otthon termékeket fejlesztő iBlue.


Az iBlue Smart Gate és az iBlue Immobilizer a bankkártyáknál használt, 128 bit erősségű titkosítási eljárást alkalmazza a mobilkészülékek és az iBlue eszközök közötti kommunikáció titkosítására. A Smart Gate-be integrált, az Apple által kifejlesztett iBeacon technológiának köszönhetően a kapu megközelítésekor automatikusan felugró értesítés segíti az applikáció kényelmesebb és egyszerűbb kezelését. A termékekhez ingyenesen letölthető applikációk (iBlue Smart Key, iBlue Immobilizer) mind a három nagy mobil platformra – iOS, Android és Windows Phone - elérhetők. A közeljövőben az iBlue termékek a folyamatosan teret nyerő viselhető okoseszközökről is vezérelhetőek lesznek.

 A többségi magyar tulajdonban lévő, 2013-ban alapított cég még az idén új termékkel bővíti portfólióját, 3-5 dolgozóval növeli jelenlegi 20 alkalmazottból álló csapatát, valamint befektetői segítséggel újabb fejlesztésbe kezd - közölte Hanák Attila, az iBlue AG magyar-svájci vállalatvállalat cégvezetője.

A vezető elmondta, hogy a vállalat egyelőre két Bluetooth Smart technológián - a 2013 óta megjelent okostelefonok mindegyike rendelkezik ilyennel - alapuló terméket, okostelefonnal vezérelhető autóbiztonság-technikai (indításgátló) és kaputechnikai (ajtó- és kapunyitó) kiegészítőt fejlesztett ki. Ezekből idén a tervek szerint 20 ezer darabot értékesítenek, így a cég első árbevétele elérheti a 3 millió eurót.

A vállalat elsősorban Magyarországon, az Egyesült Királyságban és Németországban terjeszkedik, célja egy több, külön megvásárolható részből összeállítható okosotthonrendszer kialakítása.

A termékek bruttó fogyasztói árai: iBlue Smart Gate: 149 euró, iBlue Immobilizer: 149 euró

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás