3 milliárdot hozott a mobilfizetési rendszer

MTI Sajtóadatbank, 2015. április 12. 11:42

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által működtetett Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) forgalma meghaladta a 2,94 milliárd forintot az idei és első negyedévében - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

A rendszeren keresztül megvalósult mobilparkolási fizetésekből, autópálya e-matrica és HU-GO viszonylatijegy értékesítésből származó bevételek összességében 7 százalékkal nőttek az előző negyedévhez képest.

A mobilparkolásból származó forgalom 1,897 milliárd forintot ért el 2015 első három hónapjában, szemben a tavalyi év utolsó negyedévének 1,776 milliárd forintos bevételével. A rendszer 4 millió 363 ezer mobilparkolási tranzakciót bonyolított az idei első negyedévben.

Az autópálya e-matricából és HU-GO TopUp és viszonylati jegy értékesítéséből 1,047 milliárd forint bevétel származott, ez közel 10 millió forinttal magasabb az előző negyedévinél. A vásárlások száma 213 ezer volt az év első három hónapjában.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója a közleményben kifejti, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2015 januárjában elindította az országos Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform (NEJP) kialakítását, amely a közösségi közlekedés intelligens rendszereivel együtt valósul meg. Hozzátette, hogy a NEJP idei évi elindulásával "Európában egyedülálló, országosan egységes a közösségi közlekedést is kiszolgáló jegyrendszer valósul meg."

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

VoWiFi szolgáltatás a Yettel lakossági ügyfeleinek is

Az üzleti ügyfelek után 2023 decemberétől lakossági ügyfelei számára is díjmentesen hozzáférhetővé teszi a VoWiFi (Voice over WiFi) szolgáltatást a Yettel. A technológia segítéségével olyan épületekben és belső helyiségekben is elérhető válik a kiváló minőségű hanghívás és – arra alkalmas készülékeken – az SMS-küldés lehetősége, ahol a kültéri mobiljel már gyengébben érhető el, vagy be sem jut odáig: a telefonok a helyi vezeték nélküli internet (WiFi-hálózat) segítségével csatlakozhatnak a mobilhálózatra, teljes lefedettséget biztosítva az épületen belüli WiFi hatósugarán belül.

2023. december 9. 12:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27