Életében szobrot állítottak Snowdennek

forrás: Prím Online, 2015. április 13. 11:48

Ritkán esik meg közszereplőkkel: Edward Snowden ezt is megérte. A műalkotás egy napig volt látható a nyilvánosság számára.

Az emigráns amerikai informatikus, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség, az NSA volt alkalmazottja, az amerikai titkosszolgálatok titkos adatgyűjtésének leleplezője mellszobrot kapott egy háborús emlékmű egyik oszlopán, New York Brooklyn negyedének Fort Greene Parkjában. Az akció április 6-án történt. Az Animal New York nevű, a város életéről híreket adó internetes portál beszámolója szerint két New York-i és egy nyugati parti művész a segítőikkel pirkadat előtt helyezték el a 2,1 méter magas, 45 kilogrammos mellszobrot az oszlop tetején, amelyet délutánra el is távolítottak a park alkalmazottai.

 Róla a mai napig nem tűnt el a rivaldafény. Csak a legutóbbi híreket figyelve a Titanic Filmfesztivál idei programjában például együtt szerepel Dzsafar Panahi Arany Medve-díjas Taxi című filmjével, valamint Mads Mikkelsen A megváltás című dán westernjével, a róla szóló, Citizenfour című Oscar-díjas dokumentumfilmben.

Néhány hete csak, hogy Snowdentől származó titkos dokumentumokra hivatkozva a The Intercept című portál jelentette, hogy az Apple iPhone okostelefonokon és az iPad táblagépeken használt titkosítás feltörésén dolgoztak a CIA-hoz köthető kutatók. Az Apple eszközein az adatok és a kommunikáció titkosítására használt biztonsági kulcsokat próbálták feltörni, és megpróbáltak hozzáférést nyerni a hardvereszközök gyári meghajtó programjához, a firmware-hez. A jelentés szerint az erre irányuló program 2006-ban, már az első iPhone piacra dobása előtt megkezdődött, és legalább 2013-ig tartott.

A portál szerint a törekvések egy nagyobb titkos program részei, amelynek keretein belül az amerikai és a brit hírszerzés "a hazai és külföldi, titkosítással ellátott kommunikációs termékek" feltörésére törekszik, és az Apple mellett a Google Android operációs rendszerét is érintik.

Forrás: hirado.hu

Kulcsszavak: Snowden

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48