Új üzleti nyomtatók az Epsontól

forrás: Prím Online, 2015. április 16. 16:32

Az Epson bejelentette az új Workforce Pro RIPS (Cserélhető Tintacsomag Rendszerű) termékcsaládot, amellyel jelentősen növelhető a vállalatok IT hatékonysága. A minimális karbantartási igényű, új üzleti tintasugaras nyomtatók egy feltöltéssel, akár 75000 oldal kinyomtatására képesek. 

Új üzleti nyomtatókat mutatott be az Epson. A cég új üzleti nyomtatócsaládja válasz az EU5 országok középes- és nagyvállalatai körében végzett kutatás eredményére, amely rámutatott: a nyomtatók meghibásodása évente 7 milliárd eurónyi veszteséggel jár.

 

A Coleman-Parkes által végzett kutatásban az EU5 országok (Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország) 1250 közép- és nagyvállalatának döntéshozóit kérdezték informatikai eszközök, különösen a nyomtatók beszerzésével, használatával és karbantartásával kapcsolatban.  A felmérés szerint átlagosan egy munkavállaló egy teljes munkahetének megfelelő idő veszik el évente az informatikai rendszerek és hardver leállások miatt, amely 24 milliárd eurós termeléskiesést jelent a vizsgált országokban. Ebből az összegből körülbelül 7 milliárd eurónyi a nyomtatók hibás működésének tudható be.

 

Az IT hatékonyság problémái

 

A kutatásból kiderült, a megkérdezett vállalkozások több mint fele (55%) számol az informatikai költségvetésük növekedésével a következő években. Továbbá, 53% tervezi, hogy a következő 6-12 hónapban új termékeket vásárol, amelynek okaként legnagyobb arányban (48%) a jelenleg használt, funkcionálisan elavult informatikai eszközöket jelölték meg.

 

A felmérés arra is rávilágított, hogy a munkavállalói frusztráció nagyrészt az állásidőből és a karbantartásból eredeztethető. A megkérdezettek a nyomtatókkal kapcsolatban a karbantartás miatti frusztrációt (57%), valamint a központosított nyomtatási modellből (48%) eredő várakozási időt és a munkaállomás elhagyását jelölték meg legnagyobb arányban, amelyek mind hatással vannak a munkavégzés idejére.

 

Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője szerint a központosított nyomtatási modell nem minden vállalkozás számára ideális, a modernebb munkahelyek és munkacsoportok számára inkább a nagyobb rugalmasságot biztosító decentralizált nyomtatási modell jelenti a megoldást. Itt ugyanis nincs várakozási idő és a kinyomtatott anyagok miatt nem kell elhagyni a munkavégzés helyét. Ezek a tényezők mind befolyásolják a munkavállalók motivációját és a termelékenységet, végső soron pedig a vállalat hatékonyságát is. Tehát egy kisebb változtatás a nyomtató típusában és a flotta szerkezetében látható eredményekkel jár.

 

Fejlődési irányok

 

A vállalatok tisztában vannak az IT hatékonyság problémáival. Arra a kérdésre, hogy milyen előnyei vannak az informatikai rendszerek frissítésének a megkérdezettek 80%-a válaszolta, hogy „növekszik a munkavállalók teljesítménye”, amelyet csak a „növekszik az IT biztonság” válasz előzött meg.

 

A megkérdezettek nagy része saját hardverrel és technológiai infrastruktúrával rendelkezik, saját nyomtatóval 72%-uk, amelyből 70% saját fenntartású. A menedzselt nyomtatási megoldást a megkérdezettek 60%-a választaná, ebből 44% a következő két évben már beruházna rá.

 

Új termékcsalád

 

Az Epson az IT hatékonyság problémájára válaszul, az üzleti felhasználók számára kifejlesztette a Workforce Pro RIPS (Cserélhető Tintacsomag Rendszerű) termékcsaládot, amelynek tagjai egy feltöltéssel, akár 75000 oldal kinyomtatására elegendő tintával rendelkeznek. A WorkForce Pro RIPS sorozat tagjai (WF-R8590DTWF, WF-R5690DTWF, WF-R5190DTW) az ipari tintasugaras készülékekben már sikeresen alkalmazott PrecisionCore nyomtatófej technológiát használják és a vállalatok oldalanként átlagosan akár 50 százalékos megtakarítást is elérhetnek velük. A termékcsalád bevezetésével az Epson várhatóan felgyorsítja a lézernyomtatók leváltását tintasugaras készülékekre az üzleti nyomtatás piacán.

WF-R5690DTWF

 

Az A3+ és A4-es nyomtatók minimális karbantartást igényelnek, kiszámíthatóbb nyomtatási költséggel működnek, ráadásul akár 80%-kal kevesebb energiát használnak a versenytársak lézernyomtatóihoz képest.

 

Az új WorkForce Pro RIPS sorozat a kijelölt értékesítési partnereknél, nyomtatási menedzsment szolgáltatással (Managed Print Services) kapható 2015 május közepétől.

WF-R8590DTWF

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Igény szerint alakítható, kényelmes munkaállomás

Új szintre emelik a hatékonyságot és a kényelmet az LG Electronics (LG) innovatív kialakítású, már hazánkban is kapható Ergo-szériás monitorai, melyek otthonról dolgozók millióinak jelenthetnek ideális választást. Az LG pontos színvisszaadást, valamint egyszerű, egykábeles USB-C adatátvitelt kínáló UltraGear, UltraWide, UltraFine és QHD monitoraihoz érkező új, ergonomikus formatervezési megoldás a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítja munka és játék közben.

2020. október 19. 14:59

A Philips sokoldalú interaktív érintőképernyőkkel bővíti B Line Monitor sorozatát

Az MMD – amely a Philips monitors vállalat márkalicencpartnere – bejelentette az új, SmoothTouch technológiával és tükröződésmentes bevonattal rendelkező kijelző képernyőit: a Philips 172B9TL (17 hüvelyk/43,2 cm) és a Philips 242B9TL (23,8 hüvelyk/60,5cm) modelleket.

2020. október 17. 16:20

Gördülékeny videókonferenciák a Dell új kijelzőivel

A Dell Technologies új kijelzői és az értekezletekre irányuló megoldásai segítik a kreatív szakemberek és az irodában dolgozók hatékonyabb és kényelmesebb munkavégzését a hibrid munkakörnyezetben. 

2020. október 14. 15:16

Az új LaserJet Sorozat a HP legkisebb üzleti nyomtatóit hozza el

A HP bemutatta legújabb nyomtatási megoldásait és egyedi szolgáltatásait, amelyekkel a távoli munka és a kisebb rendelkezésre álló tér sem jelenthet akadályt a vállalkozások számára. A legújabb HP LaserJet Enterprise 400 nyomtatók remekül illeszkednek a megváltozott irodai környezetbe.

2020. október 9. 10:59

A kristálytiszta képi világ immár a hétköznapok része

A képernyő-specialista AOC bemutatja E2 sorozatának három új modelljét, amelyek magas elvárású de korlátozott költségvetésű vállalatokat/professzionális felhasználókat céloznak meg. Az E2 sorozat új „alap“ termékei közé a 80 cm-es (31,5 hüvelyk) QHD felbontású Q32E2N és a 4K (UHD) U32E2N modellek tartoznak. Plusz térre van szüksége? A 86,4 cm-es (34 hüvelyk) Q34E2A modell 1080p ultraszéles (21:9) IPS panelje az élénkségtől kicsattanó színeket és hatalmas szabad festővásznat kínál a munkához. A letisztult megjelenésű képernyő billenthető lábazattal, VESA felszerelési opcióval, valamint beépített hangszórókkal és a legfontosabb csatlakozókkal rendelkezik.

2020. október 3. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás