Új üzleti nyomtatók az Epsontól

forrás: Prím Online, 2015. április 16. 16:32

Az Epson bejelentette az új Workforce Pro RIPS (Cserélhető Tintacsomag Rendszerű) termékcsaládot, amellyel jelentősen növelhető a vállalatok IT hatékonysága. A minimális karbantartási igényű, új üzleti tintasugaras nyomtatók egy feltöltéssel, akár 75000 oldal kinyomtatására képesek. 

Új üzleti nyomtatókat mutatott be az Epson. A cég új üzleti nyomtatócsaládja válasz az EU5 országok középes- és nagyvállalatai körében végzett kutatás eredményére, amely rámutatott: a nyomtatók meghibásodása évente 7 milliárd eurónyi veszteséggel jár.

 

A Coleman-Parkes által végzett kutatásban az EU5 országok (Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország) 1250 közép- és nagyvállalatának döntéshozóit kérdezték informatikai eszközök, különösen a nyomtatók beszerzésével, használatával és karbantartásával kapcsolatban.  A felmérés szerint átlagosan egy munkavállaló egy teljes munkahetének megfelelő idő veszik el évente az informatikai rendszerek és hardver leállások miatt, amely 24 milliárd eurós termeléskiesést jelent a vizsgált országokban. Ebből az összegből körülbelül 7 milliárd eurónyi a nyomtatók hibás működésének tudható be.

 

Az IT hatékonyság problémái

 

A kutatásból kiderült, a megkérdezett vállalkozások több mint fele (55%) számol az informatikai költségvetésük növekedésével a következő években. Továbbá, 53% tervezi, hogy a következő 6-12 hónapban új termékeket vásárol, amelynek okaként legnagyobb arányban (48%) a jelenleg használt, funkcionálisan elavult informatikai eszközöket jelölték meg.

 

A felmérés arra is rávilágított, hogy a munkavállalói frusztráció nagyrészt az állásidőből és a karbantartásból eredeztethető. A megkérdezettek a nyomtatókkal kapcsolatban a karbantartás miatti frusztrációt (57%), valamint a központosított nyomtatási modellből (48%) eredő várakozási időt és a munkaállomás elhagyását jelölték meg legnagyobb arányban, amelyek mind hatással vannak a munkavégzés idejére.

 

Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője szerint a központosított nyomtatási modell nem minden vállalkozás számára ideális, a modernebb munkahelyek és munkacsoportok számára inkább a nagyobb rugalmasságot biztosító decentralizált nyomtatási modell jelenti a megoldást. Itt ugyanis nincs várakozási idő és a kinyomtatott anyagok miatt nem kell elhagyni a munkavégzés helyét. Ezek a tényezők mind befolyásolják a munkavállalók motivációját és a termelékenységet, végső soron pedig a vállalat hatékonyságát is. Tehát egy kisebb változtatás a nyomtató típusában és a flotta szerkezetében látható eredményekkel jár.

 

Fejlődési irányok

 

A vállalatok tisztában vannak az IT hatékonyság problémáival. Arra a kérdésre, hogy milyen előnyei vannak az informatikai rendszerek frissítésének a megkérdezettek 80%-a válaszolta, hogy „növekszik a munkavállalók teljesítménye”, amelyet csak a „növekszik az IT biztonság” válasz előzött meg.

 

A megkérdezettek nagy része saját hardverrel és technológiai infrastruktúrával rendelkezik, saját nyomtatóval 72%-uk, amelyből 70% saját fenntartású. A menedzselt nyomtatási megoldást a megkérdezettek 60%-a választaná, ebből 44% a következő két évben már beruházna rá.

 

Új termékcsalád

 

Az Epson az IT hatékonyság problémájára válaszul, az üzleti felhasználók számára kifejlesztette a Workforce Pro RIPS (Cserélhető Tintacsomag Rendszerű) termékcsaládot, amelynek tagjai egy feltöltéssel, akár 75000 oldal kinyomtatására elegendő tintával rendelkeznek. A WorkForce Pro RIPS sorozat tagjai (WF-R8590DTWF, WF-R5690DTWF, WF-R5190DTW) az ipari tintasugaras készülékekben már sikeresen alkalmazott PrecisionCore nyomtatófej technológiát használják és a vállalatok oldalanként átlagosan akár 50 százalékos megtakarítást is elérhetnek velük. A termékcsalád bevezetésével az Epson várhatóan felgyorsítja a lézernyomtatók leváltását tintasugaras készülékekre az üzleti nyomtatás piacán.

WF-R5690DTWF

 

Az A3+ és A4-es nyomtatók minimális karbantartást igényelnek, kiszámíthatóbb nyomtatási költséggel működnek, ráadásul akár 80%-kal kevesebb energiát használnak a versenytársak lézernyomtatóihoz képest.

 

Az új WorkForce Pro RIPS sorozat a kijelölt értékesítési partnereknél, nyomtatási menedzsment szolgáltatással (Managed Print Services) kapható 2015 május közepétől.

WF-R8590DTWF

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Már Magyarországon is előrendelhető az LG díjnyertes, egyedi formátumú monitora

Az LG hazánkban is bevezeti a monitorpiacon teljesen új formátumot képviselő, DualUp nevet viselő monitorát. A CES innovációs díjával kitüntetett képernyő kiemelkedő képminőségű és könnyen testreszabható, szokatlan kialakítását olyan professzionális felhasználók igényeire szabták, akik gyakran multitaskingolnak.

2022. június 27. 16:32

Az AGON by AOC bemutatja az új MiniLED ultraszéles gaming monitort

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja az AGON PRO AG344UXM 34" (86,4 cm) ultraszéles monitort, amely lélegzetelállító tulajdonságokkal rendelkezik: MiniLED háttérvilágítás, 1152 dimming zóna, szemet gyönyörködtető, magas szintű DisplayHDR 1000, 170 Hz képfrissítési sebesség, 1 ms GtG válaszidő a zökkenőmentes mozgásokért és magas, 3440x1440 UWQHD felbontás a fokozott élesség és részletgazdagság érdekében.

2022. június 17. 09:55

A Philips két új, 5MP webkamerával és zajszűrő mikrofonnal rendelkező monitort mutat be

A Philips monitors legújabb és jövőbemutató modelljei között az 5000 sorozat két új termékkel bővült, amelyek a munkaidőben és a szabadidőben is támogatják a felhasználókat: ezek a 27" (68,6 cm) 27E1N5600HE és a 24" (23,8" / 60,5 cm) 24E1N5300HE modellek.

2022. június 9. 11:16

Csúcssebesség és éles kép a profi e-sportolóknak

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor  és IT tartozék márkája – az új 68,58 cm-es (27”) AGON PRO AG274QS modellell, egy nagy sebességű, 300 Hz-es monitorral bővíti az AGON PRO portfóliót. A monitor gyors IPS panellel van ellátva, DisplayHDR 600 minősítéssel, 1 ms GtG válaszidővel és QHD felbontással rendelkezik, így tökéletesen megfelelő e-sport játékosok és rajongók, különösen az FPS, battle royale és hasonló pörgős játékok kedvelői számára.

2022. június 3. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24