Jótékonysági aukción kelt el Ferenc pápa iPadje

Czipperer Dia, 2015. április 19. 11:28

30 ezer 500 dollárért kelt el Ferenc pápa saját iPadje egy jótékonysági árverésen, Uruguayban. A pápa ezzel egy iskolát támogatott.

Kedden tartottak egy jótékonysági árverést a dél-amerikai Uruguayban, ahol kalapács alá bocsátottak Ferenc pápa Apple táblagépét is. Az eszközön az alábbi felirat olvasható: „Őszentsége, Francisco. Servizio Internet Vatican, 2013.”

 

A Reuters szerint az eszközért 30 ezer 500 dollárt adtak, melyet jótékony célokra fordítanak. A szerencsés vásárló nevét azonban nem fedték fel.
 

 

Az oldal arról is beszámolt, hogy az eszközt maga Ferenc pápa adta Gonzalo Aemiliusnak, az ország miniszterelnökének, ezzel támogatva a Francisco de Paysandu középiskolát. Az intézmény 230 kilométerre található az ország fővárosától, Montevideótól.

 

Az aukción jelen volt még a pápa személyes asszisztensének, Fabian Pedacchionak a Logitech billentyűzete is.

 

Nem ez volt az első alkalom, hogy Ferenc pápa jótékony célokra bocsátja egy személyes tárgyát. Tavaly saját Harley Davidson Dyna Super Glide motorjával járt el hasonlóan, mely 256 ezer 500 dollárért kelt el.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új cégtársak a PwC Magyarország vezetői között

A PwC Magyarország örömmel jelenti be két új cégtárs kinevezését. A könyvvizsgálati üzletágat 2022. július 1-jétől Sávoly-Hatta Anita és Halmosi Gábor erősíti partneri pozícióban.

2022. július 3. 10:11

Mobilhálózata modernizációjával készül a Telekom a drasztikusan növekvő adatforgalomra

Lekapcsolta 3G hálózatát a Magyar Telekom, amely már sehol nem érhető el. Az ügyfelek nem maradnak szolgáltatás nélkül ezt követően sem: a közel országos lefedettségű, a korábbi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G hálózat továbbra is rendelkezésre áll mind a hang-, mind az adatforgalom céljára. A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek hangforgalmát a meglévő 2G hálózat veszi át. 

2022. július 2. 15:40

Betegségeket is előidézhet a közösségi média túlzott használata

Egyre fiatalabbak, már a gyermekek körében is gyakran jelentkezik ingerültség és szorongás a közösségi média használatából fakadóan. Az ismétlődő rossz érzések talaján akár betegségek is kialakulhatnak. A kulcs az önismeret és a tudatosság lehetne, hogy megfelelően védekezzünk a negatív érzések ellen – véli a szakember.

2022. július 2. 13:59

Egyre inkább a vízió része az ügyfélélmény

Idén immár második alkalommal készült el a CX&Research ügyfélélmény-érettség átfogó riportja hazánkban. A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) és a CXPA Hungary által kezdeményezett CX&RESEARCH 2022 webináriumához csatlakozott nagyvállalatok és ügynökségek arra adtak választ, hogy hol is tartunk ma az ügyfélélmény-érettség területén és milyen kihívásokkal, élményekkel és feladatokkal is találkoznak a hazai szakemberek. Az idei riport eredményei és a nagy látogatottságú április végi webináriumon tartott előadások felvételei már elérhetőek.

2022. július 2. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24