Frissült az Android Wear platform

Czipperer Dia, 2015. április 23. 17:11

Frissült a Google okosóra platformja, az Android Wear. Az update révén többek között Wifi támogatást kapott az eszköz.

Hivatalosan is megkapta az Android Wear korábban rebesgetett frissítését. A megújult rendszer minden olyan eszközre elérhető lesz, melynek fedélzetén a Google rendszere fut, kezdve az LG Watch Urbane-nal, majd fokozatosan követi őt a többi eszköz az elkövetkezendő hetekben.

 

A frissítés révén a platform Wifi támogatást kapott, amely azt is jelenti, hogy a telefont akár otthon is hagyhatjuk, azonban ez nem minden. Az alkalmazások ezentúl always-on módban is rendelkezésre állnak, valamint az óra kijelzője is mindig bekapcsolva lehet. Korábban ez a funkció csupán a kijelzőre volt szűkítve, mely ilyen módon mutatta a pontos időt. A fejlesztőknek is hasznos lehet ez a megoldás, hiszen alkalmazásuk ezáltal egészen addig látható lesz, míg szükség van rá.

Az animációhoz kattints a képre

A képernyőn az óra csak akkor válik teljesen színessé, ha a felhasználó aktívan nézi azt, ezzel energiát takarítva meg az adott eszköznek. A gesztusvezérlést is beépítették az Android Wearbe. Ha pedig egy hangulatjelet szeretnénk küldeni, elég csak az órára rajzolni. A Google képes felismerni az adott karaktert, és a végeredményt elküldeni a szándékolt címzettnek.

A frissítés csupán néhány nappal az Apple Watch piacra kerülése előtt jelent meg.

 

Forrás: GSMArena.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb hazai egyetemmel bővíti oktatási együttműködéseit a Huawei

Közös, akkreditált, infokommunikációs és távközlési kurzusok indításáról írt alá megállapodást az Óbudai Egyetem és a Huawei Technologies Hungary. Az új együttműködés része az egyetem és a világ egyik legnagyobb technológiai cége között 2018 óta fennálló stratégiai megállapodásnak. 

2020. november 25. 13:34

A Check Point Software cyber-biztonsági előjelzései 2021-re

Még több COVID-19 támadás, kártékony programok és cyber-konfliktusok, az 5G és az IoT terjedésével kapcsolatos új veszélyek – a következő 12 hónapban ezek vezetik a szervezetek biztonsági programjának toplistáját.

2020. november 25. 12:10

November 30-tól kapható Magyarországon a Huawei Mate 40 Pro

November végétől – néhány Európai ország mellett – Magyarországon is kapható lesz limitált darabszámban a Huawei októberben bemutatott csúcskészüléke, a Huawei Mate 40 Pro. A vállalat aktuális zászlóshajó készülékét a világon elsőként egy 5 nanométeres technológiára épülő, egylapkás 5G chip hajtja. A Mate 40 Pro kiemelkedő kamerarendszerét pedig bemutatását követően a független nemzetközi portál, a DxOmark a piacon elérhető termékek közül a legjobbnak értékelte. A készülék november 30-tól limitált számban a nagyobb Telekom üzletekben, valamint a Huawei Pop-Up Store Arena Mallban érhető el 449.990 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron fekete és ezüst színekben.

2020. november 25. 10:56

Egységes automatizációval állhat talpra az ipar

Évente mintegy 20-30 milliárd dollárt költenek az ipari felhasználók az automatizációs rendszereik szervizelésére, karbantartására, azonban ennek az összegnek a túlnyomó többsége megtakarítható lenne, ha egységes automatizálási megoldásokat alkalmaznának – állapítja meg az ARC Advisory Group elemzése. 

2020. november 25. 09:37

A Magyar Telekom sikeres kötvényaukciót tartott

A Magyar Telekom a mai napon a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében sikeres kötvényaukciót tartott minősített befektetők részére. 

2020. november 24. 19:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás