Az Apple veheti meg a Nokia HERE Mapset

Czipperer Dia, 2015. április 24. 10:21

A Bloomberg szerint az Apple egy potenciális vevőnek tűnik a Nokia HERE térkép üzletágára. 

Elképzelhető, hogy a cupertniói techóriás, az Apple vásárolja meg a Nokia HERE térkép üzletágát. Erről a Bloomberg számolt be, aki szerint más lehetséges vevők is akadnak. Mint írják, az Alibaba, az Amazon, a Facebook, a Baidu és a német autógyártók csoportja is köztük van, valamint számos magán tőkebefektető társaság is jelezte érdeklődését.

 

A Nokia egy pénzügyi tanácsadóval dolgozik közösen térkép üzletágának eladásában. A finn vállalat arra törekszik, hogy több mint 3 milliárd euró, vagyis 3,2 milliárd dollár körül mozogjanak az első ajánlatok.

 

 

A Nokia nem csak ezzel a hírrel került középpontba mostanában. A cég megszerezte az Alcatel-Lucentet 15,6 milliárd euróért, és azt is beszélik,  hogy jövőre visszatérhetnek az okostelefon piacra.

 

A HERE felvásárlása pedig kedvezne az Apple-nek, hiszen saját, 2012-ben indult térképszolgáltatását nagymértékben fellendítené.

 

Forrás: GSMArena.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38