Felhőből nézhetünk videót az Ericssonnal

forrás: Prím Online, 2015. április 28. 10:23

Az Ericsson a Fabrix Systems felvásárlását és integrálását követően felhőalapú DVR, azaz digitális videorögzítő megoldást mutatott be a Las Vegas-i NAB kiállításon.

Az új platform feladata, hogy csökkentse a fogyasztók költségeit, egyszerűsítse az otthoni szórakozást és egyre kisebb méretű set-top-boxok használatával kínáljon nekik bárhonnan hozzáférhető, igény szerinti televíziós tartalmat.

Kutatási előrejelzések szerint 2020-ra a fogyasztók ugyanannyi időt fordítanak majd egyéni igény szerinti és időeltolásos tartalom nézésére, mint lineáris és élő televíziós közvetítésekre. Mivel az időeltolásos tévénézéssel együtt terjed a ”bárhonnan hozzáférhető” tartalomszolgáltatás, a televíziós szolgáltatóknak gondoskodniuk kell arról, hogy ezzel a kínálatuk is lépést tartson, és lehetővé kell tenniük a fogyasztóknak, hogy bármikor, bármilyen eszközön nézhessék a rögzített és élő televíziós tartalmakat.

A tévénézési szokások megváltozására reagálva vezette be az Ericsson felhőalapú DVR megoldását, amellyel bármelyik digitális kábeltévés vagy IPTV platfom kiegészíthető. Ezt a fontos, felhőalapú DVR szolgáltatást az Ericsson nagy teljesítményű infrastruktúrája, a szoftveralapú videotároló és -feldolgozó platform nyújtja.

Az új platform infrastruktúrája lehetővé teszi, hogy a hagyományos televíziós szolgáltatásokat zökkenőmentesen kibővítsék és felváltsák az új, felhőalapú szolgáltatások.

 

hirado.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

2023. december 5. 11:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27