Kellemetlen következményei lehetnek a Fehér Ház hackertámadásának

Vértes Judit, 2015. április 29. 15:37

Az orosz hackerek, akik múlt évben feltörték a Fehér Ház számítógépes rendszerét, hozzáfértek Obama nem titkosított leveleihez.

A New York Times jelentése szerint a múlt évben történt támadás során több fontos információ is kerülhetett a hackerek kezébe. Az októberi hacker támadásban hozzáfértek a Fehér Ház e-mail rendszerének egy jelentős részéhez.

 

A támadók nem jutottak be a titkos és erősen védett kommunikációs rendszerű szerverekre, de hozzáfértek a Fehér Házon belüli levelek archívumához, illetve néhány olyan levelezéshez is, melyet Obama folytatott.

 


A rendszer nem tartalmazott titkos információkat. Általában minden alkalmazott irodájában két számítógép van, az egyik a védett, titkosított szerveren való kommunikálást, a másik az egyéb levelezést hivatott kiszolgálni.

 

Azonban a kevésbé védett rendszer is tartalmazhatott olyan információkat – időbeosztás, egyeztetés nagykövetekkel és diplomatákkal, politikai viták személyi kérésekről illetve törvényekről - melyek kikerülése kellemetlenségeket okozhat.

 

Forrás: BBC.co.uk; kép: whitehouse/bbc.co.uk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50