Kellemetlen következményei lehetnek a Fehér Ház hackertámadásának

Vértes Judit, 2015. április 29. 15:37

Az orosz hackerek, akik múlt évben feltörték a Fehér Ház számítógépes rendszerét, hozzáfértek Obama nem titkosított leveleihez.

A New York Times jelentése szerint a múlt évben történt támadás során több fontos információ is kerülhetett a hackerek kezébe. Az októberi hacker támadásban hozzáfértek a Fehér Ház e-mail rendszerének egy jelentős részéhez.

 

A támadók nem jutottak be a titkos és erősen védett kommunikációs rendszerű szerverekre, de hozzáfértek a Fehér Házon belüli levelek archívumához, illetve néhány olyan levelezéshez is, melyet Obama folytatott.

 


A rendszer nem tartalmazott titkos információkat. Általában minden alkalmazott irodájában két számítógép van, az egyik a védett, titkosított szerveren való kommunikálást, a másik az egyéb levelezést hivatott kiszolgálni.

 

Azonban a kevésbé védett rendszer is tartalmazhatott olyan információkat – időbeosztás, egyeztetés nagykövetekkel és diplomatákkal, politikai viták személyi kérésekről illetve törvényekről - melyek kikerülése kellemetlenségeket okozhat.

 

Forrás: BBC.co.uk; kép: whitehouse/bbc.co.uk

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 tipp a digitális útonállók elkerülésére

A legtöbb vállalatnál napjaink slágertémájának számít a digitális átalakulás, mivel a modern megoldások segítségével a szervezetek jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Ez azonban biztonsági kockázatokat is felvet, hiszen a digitális térben a támadási felület is nagyobb a kiberbűnözők számára. A Micro Focus szakértői bemutatják azt az öt lépést, amelyek segítségével a szervezetek jelentősen csökkenthetik a digitális átállással járó veszélyek számát.  

2019. szeptember 15. 08:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás