A Periscope nyerte a Mayweather-Pacquiao döntőt

Vértes Judit, 2015. május 5. 12:13

Míg az HBO és a Showtime csatornáján keresztül100 dollárba került a történelmi jelentőségű mérkőzésének megtekintése, addig a felhasználók által használt technológiák, és legfőképp a Twitter Periscope alkalmazásának segítségével ingyen is láthatták sokan az élő közvetítést. A Twitternek ez lesz az első jogi ügye a közvetítésre fejlesztett alkalmazással kapcsolatosan.

Manny Pacquiao nem az egyetlen, aki kétségbe vonta Floyd Mayweather győzelmét a vasárnapi váltósúlyú ökölvívó döntőn. A Twitter ügyvezető igazgatója, Dick Costolo szerint ez a cím a Periscope-ot, a Twitter videó megosztó alkalmazását is megilleti.

 

Az Internetezők nagy része a Periscope segítségével nézte élőben a közvetítést telefonján vagy akár tabletén. Akár azért, mert nem volt TV közelben, akár azért, mert nem szeretett volna 100 dollárt fizetni az HBO vagy a Showtime közvetítéséért

 

A meccset bárki közvetítheti egy iPhone vagy iPad készülékkel, akkor is, ha nincs ott személyesen.Elég, ha bejelentkezik a Twitter Periscope alkalmazásába, a kamerát a TV felé irányítja, amin megy a mérkőzés, és elindítja a közvetítést. Így bárki, aki követi őt, láthatja a műsort.

 

A Bloomberg Business riportere szerint az HBO és a Shotime megkérte a Twittert és más hasonló szolgáltatókat, mint például a Meerkatot, hogy állítsák le a közvetítést az oldalukon. A Hollywood Reporter szerint a két vállalatot a szerzői jogok megsértésével vádolják.

 

Még nincs pontos adat arra vonatkozóan, hogy hányan követték a Periscope-on keresztül az ökölvívást. A Showtime és az HBO többszáz millió dollár nyereséget tervezett a Las Vegasban zajló esemény közvetítéséért.

 

A Periscope startup március közepén lett a Twitteré, a közösségi oldalnak ez lesz az első jogi ügye a közvetitő alkalmazással kapcsolatban. A Periscope olyan tartalmak megosztására szolgáló alkalmazás, melyeket a felhasználó sajátjának tekinthetünk, így azt ingyen megoszthatja másokkal.  

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kódolatlan Da Vinci a sulikezdésre!

Két hétig kódolatlanul érhető el a Da Vinci TV csatornája a MinDig TV több, mint 750 ezer háztartással rendelkező kínálatában augusztus 26. és szeptember 08. között. A csatorna többek között számos érdekes és meghökkentő élettörténettel, történelmi műsorokkal és matematikai rejtélyekkel várja a nézőket. 

2019. augusztus 25. 13:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás