Átkozmetikázott, felturbózott üzleti struktúrával újít az Invitel

Czipperer Dia, 2015. május 7. 16:21

Az Invitel a hazai sajtó képviseletének körében jelentette be idei évi újításait, melyek a vállalat struktúrájának egészét érintik. Nem kimondottan új struktúráról van szó, csupán az eddigi tapasztalatokhoz, az új irányokhoz szabják elképzeléseiket.

Több milliárd forintot invesztál a magyar piacba az Invitel. David Blunck, az Invitel vezérigazgatója a vállalat sajtórendezvényén beszélt arról, hogy hazánkban az új szolgáltatásokra és programokra, az ehhez szükséges fejlesztésekre nem kevés pénzt költenek majd az idei évben. Mint kiderült, nagyjából 30-40 millió euróra tehető ez az összeg.

 

A számokon túlmenően mindez tehát azt jelenti, hogy jelentős változások várhatók az Invitel háza táján. Tévészolgáltatás-, telekommunikációs és szélessávú internetfronton is jelentős átalakulások várhatók.

 

Az Invitel az elmúlt néhány évben jelentős ügyfélkörre tett szert, és reményeik szerint ez a szám a jövőben tovább gyarapodik majd. Elmondásuk szerint már 1,15 millió háztartásban jelen vannak szolgáltatásaikkal.

 

A telekommunikációs szektorban a vállalat pozitív cash flow-t tudhat magáénak – megduplázták árbevételüket a lakossági televíziós-, és az üzleti ICT-szolgáltatások értékesítése területén egyaránt –, azonban a számviteli eredmények negatív irányba mutatnak. Mindez annak köszönhető, hogy a múltbéli befektetések nem térülnek meg, valamint alacsony árakkal dolgoznak egy erős versenykörnyezetben. Mindez azt is alátámasztja, hogy az OECD adatai szerint is hazánkban nagyon alacsonyak az árak más régiókkal szemben. A harmadik tényező pedig a különféle kormányzati intézkedések és különadók, melyek szintén nem hatnak pozitívan a számviteli eredményekre.

 

David Blunck azt is kiemelte, hogy a konvergencia még számukra is kihívást jelentő tényező, hiszen a jelenben még több, különálló platformról beszélhetünk, és ezek közeledése, összeolvadása egy lassú folyamat része. Az Invitel célja a jövőt illetően egy All-IP platform kidolgozása, amelyben megszűnnének az éles határok, minden mindennel szinkronban, együtt működne: egy platform állna rendelkezésre minden eszközhöz.

 

Tervek az idei évre

 

Az Invitel idei nagy tervei között szerepel többek között a nagysebességű internet elterjesztése több városban és kistelepülésen, falvakban egyaránt. Céljuk, hogy 2015-ben több mint félmillió háztartásban elérhető legyen a nagysebességű internetszolgáltatás. A májusi új portfólió részeként új csatornák kerülnek a kínálatba, így már közel 150 csatorna áll majd a felhasználók rendelkezésére.

 

Továbbá az HBO Go és a FilmBox Live tartalmak is elérhetővé válnak az Invitel előfizetők számára, ez azt jelenti, hogy azok is hozzáférhetnek különféle multimédiás tartalmakhoz, akik ugyan Invitel ügyfelek, de nem rendelkeznek tévékészülékkel. Természetesen a televízió előfizetők számára is elérhető lesz ez a szolgáltatás.

 

Az Invitel most a FilmBox Live-ot ingyen kínálja ügyfeleinek három hónapig, ez alatt kipróbálhatják a szolgáltatást, és eldöntetik, a jövőben is szeretnének-e online filmeket nézni az Invitel szolgáltatásával.

 

Saját felmérésük szerint a lakosság jelentős része tévénéző, és egyes háztartásokban több készülék is található. Adataik szerint az Invitel ügyfelek 71%-ának két tévéje van otthonában, 40%-uk pedig HD tv-műsorokat néz. A felhasználók 57%-a nyilatkozott úgy, hogy a tévében látott receptek közül már legalább egyet elkészített.

 

Langsteiner Mariann, az Invitel lakossági vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy az Invitelnél nem rekordokra törekszenek, hanem céljuk, hogy az ügyfeleknek a legjobb, leggazdagabb kínálatot biztosítsák. Ennek keretében valósul meg a szintén három hónapos próbaidőszakuk is, melynek keretében minden ügyfelük az összes csatornát (All-in) kipróbálhatja és élvezheti három hónapig. Mindez Mixer csomagjukra is kedvező hatással lehet, melynek révén a felhasználók a 30 rendelkezésre álló tv-csatornából ötöt saját maguk választhatnak ki.
 

 

A jövő…

 

Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója szerint a jövőben mindenki online lesz, és nem lesznek olyan eszközök, amelyek offline működnek majd. Az Invitel úgy véli, a biztonság egyre jobban felértékelődik majd az elkövetkezendő években, hiszen egyre kifinomultabb támadásokkal találkozhatnak a felhasználók. Céljuk, hogy minden eszközt IP-alapú platformra tereljenek, és a jövőben minden szinkronizálva legyen.

 

Maga az Invitel is kínál biztonsági megoldást ügyfelei számára. Hibrid felhő alapú biztonsági szolgáltatásukat saját adatközpontjaikra alapozva alkották meg. Különösen nagy hangsúlyt kapnak manapság az úgynevezett DDoS, vagyis a túlterheléses támadások, melyek jelenleg az egyik legkomolyabb fenyegetést jelentik az üzleti életben.

 

Korábban is kínáltak már hasonló megoldást, ám a mostani újítás révén 0-24 órán figyelést és automatizált rendszert tudnak garantálni a felhasználóknak, valamint egy olyan szoftvert, amely képes tanulni, kiszűrni minden fontos helyzetet. A megoldáshoz külön csapatot állítottak fel, külön és gépeket is üzembe helyeztek, amelyek képesek szűrni, minden ilyen jellegű fenyegetést.

 

Az Invitel vállalati üzletága a jövőben három pillérre fókuszál majd: az IP-centrikus szolgáltatásokra, a felhőalapú infokommunikációs megoldásokra, valamint a digitális, internetes platformon egységesített kommunikációs csatornákra és funkciókra.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2023. harmadik negyedévére vonatkozó, az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2023. november 9. 10:04

Meglepő döntést hozott a Vodafone

A várakozásokkal ellentétben a Vodafone Magyarország a KSH fogyasztói árindex alapján meghatározott inflációkövető 22,01 százalékos díjkorrekció helyett jelentősen kedvezőbb, mindössze 15,4 százalékos díjkorrekciót alkalmaz a publikus tarifákat használó lakossági és kisvállalati ügyfelek havi előfizetési díjainak esetében. A vállalat emellett bejelentette, hogy ezen ügyfelek számára nyújtott egyes kedvezmények mértéke is 15,4 százalékkal emelkedik majd 2024 márciusától. Az érintett ügyfelek a decemberi számlalevelekkel együtt kapnak hivatalos tájékoztatást a tarifákat és a kedvezményeket is érintő díjváltozásról.

2023. október 24. 17:30

Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Az Év Honlapja pályázat, amely évről évre megmutatja a digitális világ legjobbjait, most egy izgalmas fordulatot vesz. Meghosszabbított nevezési határidővel 2023. december 15. éjfélig várjuk a jelentkezéseket! Ez azt jelenti, hogy több időt kapnak a legújabb, friss projektek befejezésére és benyújtására, ezáltal pedig lehetőség nyílik a kreatív ügynökségeknek és vállalatoknak arra, hogy az egész éves munkájuk termését mutassák be a közönségnek és a zsűrinek.

2023. október 16. 09:57

22 év volt az átlagéletkor a Code #LikeABosch ötletversenyen

24 órán át pörögtek az agykerekek és kopogtak az ujjak a billentyűzeten a Bosch és a CraftHub közös szervezésű hackathonján a budapesti Gamerlandben. Összesen 110 csapat ötletelt gőzerővel, hogy a lehető legjobb megoldást hozzák a hardveres és szoftveres kihívásokra, és a zsűri tetszését elnyerve megaphassák az akár 8000 eurós pénzdíjat. A Code #LikeABosch vonzereje azonban nem csak ebben rejlik, hiszen amellett, hogy igazi közösségformáló és networking élmény, lehetőséget ad a fiatal indulóknak, hogy fejlesztéseikkel a saját jövőjükbe is fektessenek. Az idei fődíjat egy olyan innováció nyerte el, mely a vezetéstámogató rendszerek új generációját képviseli: a komplex ütközéselkerülő megoldás biztonságosabbá teszi a közlekedést.

2023. október 10. 13:16

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

Újjáéledt az egyik legritkább és legkultikusabb magyar otthoni számítógép, az Aircomp-16, sorban fejlesztik rá az új játékprogramokat. Október 15-ig egy teljesen nyílt játékpályázat keretében bárki beküldheti új játékprogramjait a muzeális típusra, ezzel gaming platformmá avatva a magyar informatikatörténet egyik legkülönlegesebb számítógépét.

2023. szeptember 29. 18:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27