Tim Cook is csatlakozott a Weibo közösséghez

Czipperer Dia, 2015. május 12. 16:29

Az Apple feje nagy hangsúlyt fektet a kínai piacra. Tim Cook ennek jelét adva a kínai közösségi oldalhoz, a Weibóhoz is csatlakozott.

A Twitterhez hasonló kínai mikroblog oldal, a Weibo közössége szépen gyarapszik. Az oldal tábora most egy nem mindennapi figurával gazdagodott: Tim Cook is Weibo tag lett, aki már hitelesítette is fiókját.

 

Cook már egy posztot is közzétett profilján, melyben az alábbiak olvashatók:„Hello, Kína! Örülök, hogy visszatérhettem Pekingbe, hogy bemutassam az új, innovatív környezeti programunkat.”
 

 

A legfrissebb adatok szerint a Weibo közössége nagyjából 175,7 millió havi aktív felhasználóra rúg. Ez nagyjából fele a Twittert használók számának. Az oldal jelenleg az egyik legnépszerűbb ilyen szolgáltatás az országban. A konkurens WeChatnak több mint 500 millió havi felhasználója van.

 

Ahogy Kína környezeti és kulturális befolyása az évek során növekedett, az ország a világ elsőszámú gazdaságává vált. A Weibo mint közösségi oldal pedig az Egyesült Államokban is jól ismert név lett, és egyre több ismert ember regisztrál az oldalra, köztük Bill Gates, a Microsoft társalapítója, Kobe Bryant, NBA sztár, valamint színészek is jelen vannak az oldalon, például Tom Cruise, Robert Downey Jr. és Samuel L. Jackson is.

 

Ami Tim Cookot illeti, a Twitteren sem túl szószátyár, posztjai, tweetjei inkább a vállalat hírei köré összpontosulnak, és egy-két közösségi ügybe kapcsolódik be, többek között a jeges vizes kihívást is vállalta. Cookot ismerve számíthatunk majd pár meglepetésre tőle, így az Apple-fanoknak érdemes lesz követni az Apple-vezér oldalát.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2020 az autós kamerák éve lesz Magyarországon

Az autóskamerák piaca világszerte és hazánkban is rohamosan bővül: nem csoda, hiszen a vitás helyzetekben bizonyítékként is használható felvételek sok kellemetlenségtől óvják meg az autótulajdonosokat. Sőt, a fejlett vezetéstámogató rendszerekkel felszerelt dashcam modellek nemcsak balesetek, koccanások alkalmával hasznosak, használatukkal mindvégig biztonságosabban utazhatunk. A navigációk és menetrögzítő kamerák első számú gyártója, a hazánkban is piacvezető Mio adatai alapján itthon egy év alatt 70%-kal nőtt a dashcam-ek iránti kereslet és közel ötször annyi Mio kamerát vásároltunk 2019-ben, mint egy évvel korábban.

2020. február 24. 17:46

Mérnöki válaszok a klímaváltozás hatásainak csökkentésére

Ökológia és Gazdaság Fórum néven új interdiszciplináris munkacsoport alakul a Magyar Mérnöki Kamarában, amelynek célja, hogy a Föld ökológiai állapotának romlása és a klímaváltozás miatti kihívásokra mérnökileg megalapozott és szakmailag koordinált válaszokat és javaslatokat adjon.

2020. február 24. 16:20

Digital Health Summit – minden, amit ma tudhatunk a jövő egészségiparáról

Vajon elvégezheti egy robot a műtét utáni rehabilitációt, úgy, hogy a terapeuta több ezer kilométerről figyeli a gyógyulást? Miért lehet jó ötlet a digitalizált receptfelírás az orvosnak, betegnek és persze a finanszírozónak egyaránt? Kinek, mikor és hogyan érdemes befektetni a digitális egészségügybe? Izgalmas kérdések, viták és valódi válaszok várják a résztvevőket a digitális egészségügy első hazai konferenciáján, 2020. február 27-én.

2020. február 24. 13:22

Előre törnek az adatvezérelt kommunikációs csatornák

Nyolcadik alkalommal készítette el az Inspira Research a reklámpiac hirdetői percepcióját mérő Marketing Mood Barometer kutatását. A 2020-as adatok egyértelműen mutatják az adatvezérelt, sőt a hagyományos direktmarketing területek egyre kedvezőbb hirdetői megítélését. 

2020. február 24. 12:53

A Razer és az x-kom AGO új korszakot nyit a játékosok edzésében és fejlesztésében

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája a mai napon egy új partnerségi együttműködést jelentett be a Team Razer - a Razer házon belüli esportszervezete - és az x-kom AGO között, amely Lengyelország egyik vezető esport csapata. Az együttműködési partnerség keretében a Team Razer a játékosokat a Razer esport-minősítésű perifériáival látja el, valamint támogatja az x-kom AGO-t a 2020-as szezonbeli tevékenységeiben.

2020. február 24. 10:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás