Tim Cook is csatlakozott a Weibo közösséghez

Czipperer Dia, 2015. május 12. 16:29

Az Apple feje nagy hangsúlyt fektet a kínai piacra. Tim Cook ennek jelét adva a kínai közösségi oldalhoz, a Weibóhoz is csatlakozott.

A Twitterhez hasonló kínai mikroblog oldal, a Weibo közössége szépen gyarapszik. Az oldal tábora most egy nem mindennapi figurával gazdagodott: Tim Cook is Weibo tag lett, aki már hitelesítette is fiókját.

 

Cook már egy posztot is közzétett profilján, melyben az alábbiak olvashatók:„Hello, Kína! Örülök, hogy visszatérhettem Pekingbe, hogy bemutassam az új, innovatív környezeti programunkat.”
 

 

A legfrissebb adatok szerint a Weibo közössége nagyjából 175,7 millió havi aktív felhasználóra rúg. Ez nagyjából fele a Twittert használók számának. Az oldal jelenleg az egyik legnépszerűbb ilyen szolgáltatás az országban. A konkurens WeChatnak több mint 500 millió havi felhasználója van.

 

Ahogy Kína környezeti és kulturális befolyása az évek során növekedett, az ország a világ elsőszámú gazdaságává vált. A Weibo mint közösségi oldal pedig az Egyesült Államokban is jól ismert név lett, és egyre több ismert ember regisztrál az oldalra, köztük Bill Gates, a Microsoft társalapítója, Kobe Bryant, NBA sztár, valamint színészek is jelen vannak az oldalon, például Tom Cruise, Robert Downey Jr. és Samuel L. Jackson is.

 

Ami Tim Cookot illeti, a Twitteren sem túl szószátyár, posztjai, tweetjei inkább a vállalat hírei köré összpontosulnak, és egy-két közösségi ügybe kapcsolódik be, többek között a jeges vizes kihívást is vállalta. Cookot ismerve számíthatunk majd pár meglepetésre tőle, így az Apple-fanoknak érdemes lesz követni az Apple-vezér oldalát.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A fényezőkabinokban dől el a járműjavító műhelyek sorsa

Olyan időket élünk, amikor a vállalkozások működésének egyik legfontosabb alapja a rugalmas alkalmazkodás. Mégpedig akár egyik napról a másikra. Nem kivétel ez alól a fényezési szektor sem, ahol az újabb és újabb nehézségek immár évek óta gyors egymásutánban követik egymást, fellélegzésre sem hagyva időt. Minden korábbinál szükségesebbé vált a költségek racionalizálása és a teljesítmény optimalizálása, nemcsak a profit növelésének, de az ügyfélkör megtartásának érdekében is.

2022. december 1. 20:47

Fejlessze a játékok hangzását a vadonatúj Philips TAG5106 fejhallgatóval

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips monitors márka licencpartnere örömmel jelenti be egy vadonatúj prémium gaming headset bevezetését, amelyet a kényelem, a kiváló hangzás és a fejlett vezeték nélküli technológiák ideális kombinációját kereső játékosok számára terveztek. 

2022. december 1. 19:54

Először került magyar cég a fejvadászok toplistájának élére

A fejvadászcégek között a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. lett az első a Budapest Business Journal (BBJ) – Book of Lists friss rangsorában. Idén először került magyar cég a lista élére. Dr. Molontay Patrik ügyvezető igazgató a munkaerőpiaci trendekről meglepő tényeket is közölt, előfordul, hogy a jelöltek már a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként.

2022. december 1. 18:30

Véget ért a V4-országok digitális készségeinek felmérése

Lezárult a visegrádi országok fiataljai körében zajló IT Fitneszteszt: a projekt keretében 3324 hazai diák és 133 tanár tesztelte le digitális készségeit, ötven százaléknál jobb eredményt a diákok közel 29 százaléka, és a tanárok több mint 61 százaléka ért el. Az eredmények részletes elemzése jelentős segítséget nyújthat az oktatási szektor és a munkaerőpiac fejlesztésén dolgozó kormányzati szereplőknek is.

2022. december 1. 16:58

Új Dell PowerEdge megoldások a fenntarthatóbb adatközpontokért

A Dell Technologies bejelentette a Dell PowerEdge szerverek következő generációját, amely 4. generációs AMD EPYC processzorokkal rendelkezik. Az új rendszereket, amelyek minden eddiginél jobb alkalmazásteljesítményt nyújtanak, arra tervezték, hogy az ügyfelek hatékonyabban megbirkózhassanak napjaink kihívást jelentő, számításközpontú munkafolyamataival, például az adatok elemzésével.

2022. december 1. 15:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56