Tim Cook is csatlakozott a Weibo közösséghez

Czipperer Dia, 2015. május 12. 16:29

Az Apple feje nagy hangsúlyt fektet a kínai piacra. Tim Cook ennek jelét adva a kínai közösségi oldalhoz, a Weibóhoz is csatlakozott.

A Twitterhez hasonló kínai mikroblog oldal, a Weibo közössége szépen gyarapszik. Az oldal tábora most egy nem mindennapi figurával gazdagodott: Tim Cook is Weibo tag lett, aki már hitelesítette is fiókját.

 

Cook már egy posztot is közzétett profilján, melyben az alábbiak olvashatók:„Hello, Kína! Örülök, hogy visszatérhettem Pekingbe, hogy bemutassam az új, innovatív környezeti programunkat.”
 

 

A legfrissebb adatok szerint a Weibo közössége nagyjából 175,7 millió havi aktív felhasználóra rúg. Ez nagyjából fele a Twittert használók számának. Az oldal jelenleg az egyik legnépszerűbb ilyen szolgáltatás az országban. A konkurens WeChatnak több mint 500 millió havi felhasználója van.

 

Ahogy Kína környezeti és kulturális befolyása az évek során növekedett, az ország a világ elsőszámú gazdaságává vált. A Weibo mint közösségi oldal pedig az Egyesült Államokban is jól ismert név lett, és egyre több ismert ember regisztrál az oldalra, köztük Bill Gates, a Microsoft társalapítója, Kobe Bryant, NBA sztár, valamint színészek is jelen vannak az oldalon, például Tom Cruise, Robert Downey Jr. és Samuel L. Jackson is.

 

Ami Tim Cookot illeti, a Twitteren sem túl szószátyár, posztjai, tweetjei inkább a vállalat hírei köré összpontosulnak, és egy-két közösségi ügybe kapcsolódik be, többek között a jeges vizes kihívást is vállalta. Cookot ismerve számíthatunk majd pár meglepetésre tőle, így az Apple-fanoknak érdemes lesz követni az Apple-vezér oldalát.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szétszórt adatok, összeszedett védelem

A munkahelyi fájljainkhoz lassan ugyanolyan könnyen hozzáférünk, mint a levegőhöz. Ott vannak a felhőben, és bárhol, bármikor betölthetjük a mobil eszközeinkről. A munkavállalók dolgát ez megkönnyíti, de a vállalatoknak nehézséget okoz az értékes és érzékeny adatok védelmének biztosítása, ami biztonsági veszélyt jelent. A Micro Focus szakértői szerint a személyazonosság-kezelési megoldásokkal jelentősen csökkenthetők a kockázatok.

2019. augusztus 23. 10:39

A UPS önvezető járműveket fejlesztő cégben szerzett részesedést

UPS bejelentette , hogy a kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó leányvállalata, a UPS Ventures kisebbségi részesedést szerzett az autonóm teherautókat fejlesztő TuSimple vállalkozásban. A két vállalat Arizónában meg is kezdte az első önvezető nyergesvontatójuk tesztjét, azt vizsgálva, hogy e járművek javíthatják-e a szolgáltatásminőséget és hatékonyságot a UPS hálózatában. Az ügylet egy korábban indított kereskedelmi együttműködés folyománya, melyben a UPS szállítási szolgáltatásokat vásárolt a TuSimple-től.

2019. augusztus 23. 09:24

Az intelligens vállalat – konferencia

Hogyan építi be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary a digitalizációt a vállalati működésbe? És hogyan teszi ugyanezt a Mogyi?

2019. augusztus 22. 17:11

Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. 

2019. augusztus 22. 14:42

KórházSuli – ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudja elkezdeni az iskolát, pedig az a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés.

2019. augusztus 22. 13:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás