A felhasználók 24%-a vesztette már el biztonsági másolatait

forrás: Prím Online, 2015. május 12. 17:14

Nem csupán az adatok tűnhetnek el nyomtalanul, biztonsági maásolataink ugyanúgy veszélynek vannak kitéve. A Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérése szerint ezen a téren is akadnak jópáran, akik vesztették már el biztonsági mentéseiket.

A Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérése szerint négyből csaknem egy felhasználó, aki külső tárolón tartja biztonsági másolatait, vesztette már el adatait. A felmérés kimutatta, hogy a megkérdezettek túlnyomó része (92%) tárol bizalmas adatokat, például magánlevelezést, fényképeket, jelszavakat vagy pénzügyi adatokat az eszközein. Ennek ellenére a megkérdezettek 29%-a nem tesz semmilyen biztonsági intézkedést, és 11% a jövőben sem tervezi, hogy biztonsági mentést készítsen a fontos adatairól.

 

A kutatás arra is felhívta a figyelmet, hogy azok sem mindig kerülték el a veszteséget, akik készítettek biztonsági másolatokat a fájlokról. Továbbra is a külső tárolóeszközök, például a merevlemezek és memóriakártyák a legnépszerűbbek: a válaszadók 87%-a tárolja a biztonsági másolatait ilyen eszközön, és csupán 12%-uk használ felhő-alapú tárolót. Azonban a külső tárolót választók közül négyből majdnem egy felhasználó (24%) találkozott már olyan esettel, amikor nem voltak visszaállíthatók az adatai, a tároló eltűnése, ellopása, vagy meghibásodása miatt.

 

 

Elena Kharchenko, a Kaspersky Lab fogyasztói termékekért felelős vezetője úgy véli, hogy jó szolgálatot tehet az adatoknak, ha a biztonsági mentés során meghatározzák a felhasználók, hogy melyek a legértékesebb adataik, és azokról rendszeresen készítenek biztonsági másolatot. Ha biztonságban akarják tudni az adataikat, a legjobb, ha titkosított mappákba rendezik őket, amelyeket, mind külső mind felhő-alapú tárolóban egyaránt elmentenek.

 

A Kaspersky Total Security — Multi-Device segítségével könnyen és automatikusan készíthetők védett biztonsági másolatok. Ezek a másolatok menthetők a számítógép merevlemezére éppúgy, mint külső tárolóeszközre (hálózati meghajtóra, optikai lemezre, memóriakártyára) vagy felhő-alapú tárolóba. A titkosítási technológia megóvja az adatokat attól, hogy illetéktelen kezekbe kerülhessenek, azáltal, hogy a fájlokat, vagy a mappákat olyan jelszóval vannak levédve, amelyet csak a tulajdonos ismer.

 

Kép: salemcomputerdoctors.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50