A felhasználók 24%-a vesztette már el biztonsági másolatait

forrás: Prím Online, 2015. május 12. 17:14

Nem csupán az adatok tűnhetnek el nyomtalanul, biztonsági maásolataink ugyanúgy veszélynek vannak kitéve. A Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérése szerint ezen a téren is akadnak jópáran, akik vesztették már el biztonsági mentéseiket.

A Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérése szerint négyből csaknem egy felhasználó, aki külső tárolón tartja biztonsági másolatait, vesztette már el adatait. A felmérés kimutatta, hogy a megkérdezettek túlnyomó része (92%) tárol bizalmas adatokat, például magánlevelezést, fényképeket, jelszavakat vagy pénzügyi adatokat az eszközein. Ennek ellenére a megkérdezettek 29%-a nem tesz semmilyen biztonsági intézkedést, és 11% a jövőben sem tervezi, hogy biztonsági mentést készítsen a fontos adatairól.

 

A kutatás arra is felhívta a figyelmet, hogy azok sem mindig kerülték el a veszteséget, akik készítettek biztonsági másolatokat a fájlokról. Továbbra is a külső tárolóeszközök, például a merevlemezek és memóriakártyák a legnépszerűbbek: a válaszadók 87%-a tárolja a biztonsági másolatait ilyen eszközön, és csupán 12%-uk használ felhő-alapú tárolót. Azonban a külső tárolót választók közül négyből majdnem egy felhasználó (24%) találkozott már olyan esettel, amikor nem voltak visszaállíthatók az adatai, a tároló eltűnése, ellopása, vagy meghibásodása miatt.

 

 

Elena Kharchenko, a Kaspersky Lab fogyasztói termékekért felelős vezetője úgy véli, hogy jó szolgálatot tehet az adatoknak, ha a biztonsági mentés során meghatározzák a felhasználók, hogy melyek a legértékesebb adataik, és azokról rendszeresen készítenek biztonsági másolatot. Ha biztonságban akarják tudni az adataikat, a legjobb, ha titkosított mappákba rendezik őket, amelyeket, mind külső mind felhő-alapú tárolóban egyaránt elmentenek.

 

A Kaspersky Total Security — Multi-Device segítségével könnyen és automatikusan készíthetők védett biztonsági másolatok. Ezek a másolatok menthetők a számítógép merevlemezére éppúgy, mint külső tárolóeszközre (hálózati meghajtóra, optikai lemezre, memóriakártyára) vagy felhő-alapú tárolóba. A titkosítási technológia megóvja az adatokat attól, hogy illetéktelen kezekbe kerülhessenek, azáltal, hogy a fájlokat, vagy a mappákat olyan jelszóval vannak levédve, amelyet csak a tulajdonos ismer.

 

Kép: salemcomputerdoctors.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan változtatta meg a GDPR a vállalatok működését?

A vállalatok többsége keményen dolgozott azon, hogy kellően felkészüljön a GDPR 2018-as bevezetésére. Az elmúlt négy évben kibővültek a jogi osztályok, az adatvédelmi tisztviselők száma pedig elképesztő ütemben, 700 százalék fölé emelkedett. Bár az európai általános adatvédelmi rendelet a C-szintű vezetők, valamint a felhasználók figyelmét egyaránt felhívta az adat- és hálózatbiztonság fontosságára, a technológia és a kibertámadások állandóan változó jellege miatt a szervezetek egy pillanatra sem dőlhetnek hátra. 

2020. május 25. 19:13

Biztonsági tanúsítványt szerzett a Huawei 5G bázisállomása

A világon elsőként szerzett Common Criteria (CC) biztonsági tanúsítványt a Huawei Technologies 5G-bázisállomása. A CC tanúsítványok kiadására jogosult spanyol hatóság, a Nemzeti Kriptológia Központ május 20-án EAL 4+ szintű biztonsági tanúsítványt bocsátott ki a Huawei 5G gNodeB termékéről. Eszerint a Huawei 5G bázisállomás-termékei – beleértve azok forráskódját is – a legmagasabb szintű biztonsági besorolást kapták a világon és megbízható biztonsági garanciákat nyújtanak a vezetéknélküli 5G-kapcsolatokhoz.

2020. május 25. 10:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás