A Magyar Telekom megszünteti lakossági földgáz-szolgáltatását

forrás: Prím Online, 2015. május 13. 17:33

A Magyar Telekom az energiapiaci környezet megváltozása miatt ez év július 31-ével megszünteti az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági földgáz-felhasználók részére nyújtott szolgáltatását.

A cég tájékoztatása szerint a lakossági földgáz-szolgáltatás megszüntetése semmilyen módon nem érinti a Magyar Telekom energiapiaci tevékenységét az üzleti szegmensben.
 

A Magyar Telekom 2010-ben indított energiaszolgáltatási tevékenységével az volt a célja, hogy ügyfelei számára még több új szolgáltatást és ajánlatot nyújthasson.
 

A szabályozott egyetemes árnál kedvezményesebb díjaival a társaság az elmúlt öt év során hozzájárult lakossági ügyfelei energiaköltségeinek mérsékléséhez - tartalmazza a közlemény. 
 

A tájékoztató emlékeztet: az energiapiaci környezet változásával összefüggésben a társaság rendszeresen felülvizsgálta szóban forgó tevékenységét. Ennek alapján döntött úgy, hogy a lakossági ügyfélkörben alkalmazott üzleti modellje nem fenntartható a jövőben.
 

A társaság ezért a lakossági szolgáltatásra jogosult ügyfelek körében a földgáz-szolgáltatások megszüntetése mellett döntött. Így erre a szolgáltatásra már (keddtől) nem köthető új szerződés a Magyar Telekomnál.
 

Jelzi a cég, hogy a változás nem érinti közvetlenül a Magyar Telekom lakossági ügyfelek számára nyújtott villamosenergia-szolgáltatását, amelyet azonban a földgáz-szolgáltatáshoz hasonlóan a társaság időről-időre felülvizsgál a változó piaci körülmények fényében. Lakossági földgáz-szolgáltatásának megszüntetése ugyanakkor semmilyen módon nem érinti a cég energiapiaci tevékenységét az üzleti szegmensben.
 

A Magyar Telekom földgáz-szolgáltatását a jelenlegi feltételek és kedvezmények szerint ez év július 31-ig biztosítja, és a szerződés megszűnését követően végszámlát küld ügyfeleinek. A vállalat kiemelten fontosnak tartja, hogy az átmenet folyamata zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében a társaság ügyfelei kényelmét, valamint földgázellátásuk folyamatosságát biztosító eljárást alakított ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal és az energiapiac érintett szereplőivel egyeztetve.
 

Ez év augusztus 1-jétől az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó, immár országosan működő FŐGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltató kész arra, hogy minden érintett lakossági ügyfél földgázellátását biztosítsa. Amennyiben az ügyfelek számára ez az eljárás megfelelő, nincs további teendőjük a szolgáltatóváltással kapcsolatban.
 

Aki más szolgáltatóval kíván szerződést kötni, annak a folyamatos földgáz-szolgáltatás érdekében az új földgáz-kereskedelmi szerződéséről úgy kell gondoskodnia az augusztus 1-jétől kezdődő időszakra, hogy szerződéskötési szándékkal legkésőbb június 30-ig megkeresi az általa kiválasztott földgáz-kereskedőt vagy egyetemes szolgáltatót.
 

A fentiekről minden érintett lakossági ügyfelük részletes, teljes körű tájékoztatást kap a társaság felmondó levelében. Ezen túlmenően az ügyfelek a cég www.energia.telekom.hu weboldalán és a gördülékeny szolgáltatóváltás érdekében létrehozott, díjmentesen hívható 06 80 204 569 telefonszámon tájékozódhatnak - olvasható a tájékoztatásban.

Kulcsszavak: Magyar Telekom földgáz

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás