A Magyar Telekom megszünteti lakossági földgáz-szolgáltatását

forrás: Prím Online, 2015. május 13. 17:33

A Magyar Telekom az energiapiaci környezet megváltozása miatt ez év július 31-ével megszünteti az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági földgáz-felhasználók részére nyújtott szolgáltatását.

A cég tájékoztatása szerint a lakossági földgáz-szolgáltatás megszüntetése semmilyen módon nem érinti a Magyar Telekom energiapiaci tevékenységét az üzleti szegmensben.
 

A Magyar Telekom 2010-ben indított energiaszolgáltatási tevékenységével az volt a célja, hogy ügyfelei számára még több új szolgáltatást és ajánlatot nyújthasson.
 

A szabályozott egyetemes árnál kedvezményesebb díjaival a társaság az elmúlt öt év során hozzájárult lakossági ügyfelei energiaköltségeinek mérsékléséhez - tartalmazza a közlemény. 
 

A tájékoztató emlékeztet: az energiapiaci környezet változásával összefüggésben a társaság rendszeresen felülvizsgálta szóban forgó tevékenységét. Ennek alapján döntött úgy, hogy a lakossági ügyfélkörben alkalmazott üzleti modellje nem fenntartható a jövőben.
 

A társaság ezért a lakossági szolgáltatásra jogosult ügyfelek körében a földgáz-szolgáltatások megszüntetése mellett döntött. Így erre a szolgáltatásra már (keddtől) nem köthető új szerződés a Magyar Telekomnál.
 

Jelzi a cég, hogy a változás nem érinti közvetlenül a Magyar Telekom lakossági ügyfelek számára nyújtott villamosenergia-szolgáltatását, amelyet azonban a földgáz-szolgáltatáshoz hasonlóan a társaság időről-időre felülvizsgál a változó piaci körülmények fényében. Lakossági földgáz-szolgáltatásának megszüntetése ugyanakkor semmilyen módon nem érinti a cég energiapiaci tevékenységét az üzleti szegmensben.
 

A Magyar Telekom földgáz-szolgáltatását a jelenlegi feltételek és kedvezmények szerint ez év július 31-ig biztosítja, és a szerződés megszűnését követően végszámlát küld ügyfeleinek. A vállalat kiemelten fontosnak tartja, hogy az átmenet folyamata zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében a társaság ügyfelei kényelmét, valamint földgázellátásuk folyamatosságát biztosító eljárást alakított ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal és az energiapiac érintett szereplőivel egyeztetve.
 

Ez év augusztus 1-jétől az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó, immár országosan működő FŐGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltató kész arra, hogy minden érintett lakossági ügyfél földgázellátását biztosítsa. Amennyiben az ügyfelek számára ez az eljárás megfelelő, nincs további teendőjük a szolgáltatóváltással kapcsolatban.
 

Aki más szolgáltatóval kíván szerződést kötni, annak a folyamatos földgáz-szolgáltatás érdekében az új földgáz-kereskedelmi szerződéséről úgy kell gondoskodnia az augusztus 1-jétől kezdődő időszakra, hogy szerződéskötési szándékkal legkésőbb június 30-ig megkeresi az általa kiválasztott földgáz-kereskedőt vagy egyetemes szolgáltatót.
 

A fentiekről minden érintett lakossági ügyfelük részletes, teljes körű tájékoztatást kap a társaság felmondó levelében. Ezen túlmenően az ügyfelek a cég www.energia.telekom.hu weboldalán és a gördülékeny szolgáltatóváltás érdekében létrehozott, díjmentesen hívható 06 80 204 569 telefonszámon tájékozódhatnak - olvasható a tájékoztatásban.

Kulcsszavak: Magyar Telekom földgáz

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05