Hatalmas beruházással gyorsítja az internet sebességét Kína

MTI Sajtóadatbank, 2015. május 15. 13:27

Felgyorsítja a szélessávú internethálózat kiépítését, a szolgáltatókat pedig áraik csökkentésére kötelezi a kínai kormány a jövőben - ez derül ki a kabinet legutóbbi ülését követően nyilvánosságra hozott dokumentumokból.

A Li Ko-csiang miniszterelnök elnökletével tartott ülésen a parlament márciusi ülésén bejelentett, úgynevezett Internet Plusz tervezet kivitelezésének részletei többek között az állami kézben lévő nagy telekommunikációs vállalatokat - a China Telecomot, a China Mobile-t és a China Unicomot - sürgeti, hogy azok legalább negyven százalékkal növeljék meg az általuk szolgáltatott internetkapcsolat sebességét, annak lassúsága ugyanis a társadalmi elégedetlenség mellett az országban működő vállalkozások versenyképességét rontja. Ezzel párhuzamosan a jövőben a szolgáltatók kötelesek lesznek áraik mérséklésére is, s rendszerfrissítésekért sem számolhatnak fel költséget a fogyasztóknak. A cégeket és szolgáltatásaikat a jövőben a korábbinál gyakrabban és szigorúbban ellenőrzik majd, s áraik alakulását is szemmel tartják - olvasható ki a dokumentumból. Nemcsak a minőséget, de az ország lefedettségét is növelni kívánják, idén év végéig újabb 14 ezer vidéki közösség csatlakozhat központi segítséggel a világhálóra. A hálózat fejlesztésére az évtized végéig mintegy kétezer milliárd jüant (88 ezer milliárd forint) különítettek el.

 

Az internet lassúságának kérdése hosszú távú problémát jelent Kínában, amely a nyolcvanadik helyre szorult az internet sebessége alapján összeállított nemzetközi listán, Malajziával, Thaifölddel vagy Vietnámmal egy sorban, míg az Egyesült Államokban mért sebesség felét sem éri el, és jelentősen lemarad Japán, vagy a világon leggyorsabb Dél-Korea mögött.

 

Li Ko-csiang miniszterelnök áprilisban még úgy fogalmazott, azért is szükség van az adatátvitel gyorsítására, mert a lassú net a legfejlettebb telekommunikációs technológia terjesztésének is visszatartója, és a modern kommunikációs csatornák terjedését is hátráltatja.

Kulcsszavak: Kína internetsebesség

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Ericsson megkötötte századik kereskedelmi 5G szerződését

Az Ericsson a mai napon jelentős mérföldkőhöz érkezett az 5G hálózatok elindítása terén, amikor is aláírta a századik távközlési szolgáltatóval kötött kereskedelmi 5G szerződését. A 100 szerződés között 56 már üzemelő 5G hálózat található. Az Ericsson Magyarországon is megkötött már hasonló megállapodást, a Magyar Telekom kereskedelmi 5G hálózata az Ericsson harmincadik élő hálózatindítása volt a világon.

2020. augusztus 12. 16:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás