Idén nyáron már az utakon bizonyíthatnak a Google autói

Czipperer Dia, 2015. május 18. 16:21

Véget ér a tesztidőszak a Google autói számára. A vállalat önvezető autói más járművek társasáságban még ezen a nyáron elkezdik élesben róni útjukat.

A Google sofőr nélküli autói új fázisba léptek. Az önvezető járművek prototípusai a tesztfázis után még ezen a nyáron megkezdik útjukat a Mountain View környékén, maximum 25 kilométer per órás sebességgel.

 

Az autók bár teljesen automaták, szükség esetén a benne ülő személy átveheti a jármű irányítását. A Google elmondása szerint a szoftverek és az érzékelők az ő elvárásaik szerint működnek, és az autók teljesítették a szigorú teszteket.

 

A járművek ugyanazzal a szoftverrel működnek majd, mint, amelyet az önvezető Lexus RX450h-nál használtak. Ez a típus közel egymillió mérföldet tett meg az utakon tavaly szeptember óta: hetente átlagosan nagyjából 10 ezer mérföldet teljesített. A vállalat blogposztja szerint ez megközelítőleg egy 75 éves felnőtt amerikai vezetési teljesítményének felel meg.

 

A Google kíváncsian várja, hogy az autók hogyan teljesítenek valós körülmények között, és hogyan igazodnak és lépnek kapcsolatba más járművekkel. A távlati cél, hogy az autók teljesen automaták legyenek, és ne legyen szükség emberi beavatkozásra.

 

Némi aggodalomra adhat okot azonban, hogy kiderült, a Google járművei mégsem olyan biztonságosak, mint azt korábban gondolták. Egy múlt heti jelentés szerint a 48-ból négy jármű már okozott kisebb balesetet 2014 szeptembere óta.

 

Igaz, személyi sérülés nem történt, és mindössze kisebb károk keletkeztek, azonban 1,7 millió mérföld alatt összesen 11 baleset történt, több esetben pedig maguk a járművek okozták ezeket.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fejlett kijelzős képességekkel erősíti meghatározó szerepét az LG a tévés piacon

Az LG Electronics (LG) az új OLED, QNED Mini LED, valamint NanoCell készülékeivel az eddigi legimpozánsabb prémium kategóriás tévépalettáját mutatja be. A sorozat 48C1 modellje elnyerte a CES legjobb innovációinak járó Best of Innovation díjat, de az online megrendezett eseményen számos további LG televízió is elismerésben részesült. Az LG prémium tévéi idén kívül-belül megújultak: az új OLED képernyő mellett bekerült a kínálatba a Quantum NanoCell színtechnológiát mini LED háttérvilágítással ötvöző, így pontosabb színvisszaadásra és nagyobb kontrasztarányra képes, továbbfejlesztett LCD panelstruktúra — azaz a QNED Mini LED —, továbbá a frissített, mesterséges intelligenciával felvértezett processzor, de megújult a webOS felhasználói felület és a dizájn is.

2021. január 17. 16:55

Több mint 25 millió tévét adott el 2020-ban a Hisense

Zászlóshajó termékét, a lézertévét helyezi előtérbe 2021-ben a kínai Hisense. A vállalat az első online megrendezett CES keretében bejelentette, hogy idén a TriChroma lézertévék széles választékát tervezi piacra dobni. A Hisense tavaly több mint 25 millió eladott készüléket tudhatott magáénak világszerte, amely után ígéretes piaci részesedést prognosztizál 2021-re is és a magyar piacon is számos újdonságot készül bemutatni idén.

2021. január 17. 14:29

Öt egészségügyi fejlesztés, amelyre érdemes figyelni 2021-ben

Az EIT Health minden évben több mint 120 olyan csapatot támogat Európa-szerte, amelyek progresszív eredményeket érnek el az egészségügyi innováció területén Európa fejlődő régióiban, többek között Magyarországon is. Öt olyan innovációt mutatunk most be, amelyek az elkövetkező években nagy hatással lehetnek majd az orvostudomány és az egészségügy jövőjére.

2021. január 17. 11:40

Több mint félmillióval kevesebb gépet kezelt tavaly a HungaroControl

Közel hatvan százalékkal esett vissza a HungaroControl légi navigációs szakemberei által kezelt repülőgépforgalom 2020-ban, a koronavírus-járvány következtében. A jelenleg elérhető optimistább előrejelzések szerint legkorábban három év múlva térhet vissza a hazai légi közlekedés a 2019-es szintre.  

2021. január 17. 09:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás