Idén nyáron már az utakon bizonyíthatnak a Google autói

Czipperer Dia, 2015. május 18. 16:21

Véget ér a tesztidőszak a Google autói számára. A vállalat önvezető autói más járművek társasáságban még ezen a nyáron elkezdik élesben róni útjukat.

A Google sofőr nélküli autói új fázisba léptek. Az önvezető járművek prototípusai a tesztfázis után még ezen a nyáron megkezdik útjukat a Mountain View környékén, maximum 25 kilométer per órás sebességgel.

 

Az autók bár teljesen automaták, szükség esetén a benne ülő személy átveheti a jármű irányítását. A Google elmondása szerint a szoftverek és az érzékelők az ő elvárásaik szerint működnek, és az autók teljesítették a szigorú teszteket.

 

A járművek ugyanazzal a szoftverrel működnek majd, mint, amelyet az önvezető Lexus RX450h-nál használtak. Ez a típus közel egymillió mérföldet tett meg az utakon tavaly szeptember óta: hetente átlagosan nagyjából 10 ezer mérföldet teljesített. A vállalat blogposztja szerint ez megközelítőleg egy 75 éves felnőtt amerikai vezetési teljesítményének felel meg.

 

A Google kíváncsian várja, hogy az autók hogyan teljesítenek valós körülmények között, és hogyan igazodnak és lépnek kapcsolatba más járművekkel. A távlati cél, hogy az autók teljesen automaták legyenek, és ne legyen szükség emberi beavatkozásra.

 

Némi aggodalomra adhat okot azonban, hogy kiderült, a Google járművei mégsem olyan biztonságosak, mint azt korábban gondolták. Egy múlt heti jelentés szerint a 48-ból négy jármű már okozott kisebb balesetet 2014 szeptembere óta.

 

Igaz, személyi sérülés nem történt, és mindössze kisebb károk keletkeztek, azonban 1,7 millió mérföld alatt összesen 11 baleset történt, több esetben pedig maguk a járművek okozták ezeket.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telt ház volt a DExpón

Több mint hatezer középiskolás volt kíváncsi a Debreceni Egyetem legnagyobb beiskolázási rendezvényére november 23-án és 24-én. Az idei az első év, amikor mobilapplikáció is segítette a látogatókat, hogy eligazodjanak az intézmény képzési kínálatát bemutató programok és helyszínek között.

2022. november 28. 20:06

A Markforged bemutatta új, szimulációs szoftvermegoldását

A kompozit és fém 3D nyomtatókat gyártó Markforged új, szimulációs funkciókat mutatott be, amelyek a nyomtatás előkészítő szoftverbe épülve teszik lehetővé a folyamatos szálerősítéssel nyomtatott kompozitok szilárdságtani méretezését. A szimuláció bárki számára ingyenesen tesztelhető 2023 áprilisáig, utána várhatóan előfizetéses szolgáltatásként vehető majd igénybe.

2022. november 28. 18:34

Robotokkal a fenntartható jövőért: kihirdették a Vodafone ötletpályázatának nyerteseit

November 26-án, a Vodafone új székházában rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Skool szakmai közreműködésével a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! ötletpályázat döntőjét, ahol a 10 legjobb ötlettel pályázó csapat szakmai mentorok segítségével valósíthatta meg fenntarthatósági problémára reflektáló robotötletét. A három legmagasabb pontszámot elérő robot szálló por koncentrációt mér, hallássérült gyerekeknek tolmácsol és köztereket segít tisztán tartani.

2022. november 28. 16:55

Kell tartani a munkavállalóknak a mesterséges intelligenciától?

A hazai vállalatoknál is egyre elterjedtebb mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásakor érdemes körültekintéssel eljárni, mert a jogszerűtlen adatkezelés jelentős bírsággal járhat – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie ügyvédi iroda. Az adatvédelmi hatóság 250 millió forintos eddigi rekordbírsága is az említett technológia jogsértő alkalmazása miatt került kiszabásra.

2022. november 28. 15:18

A DHL Express 2022-ben is elnyerte a Great Place to Work díjat

A DHL Express, a világ vezető logisztikai vállalataként egymást követő második évben nyerte el globálisan a világ legjobb munkahelye, azaz a Great Place to Work (GPTW) díjat, az eredményt a Fortune Magazin tette közzé éves listáján.

2022. november 28. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20