Idén nyáron már az utakon bizonyíthatnak a Google autói

Czipperer Dia, 2015. május 18. 16:21

Véget ér a tesztidőszak a Google autói számára. A vállalat önvezető autói más járművek társasáságban még ezen a nyáron elkezdik élesben róni útjukat.

A Google sofőr nélküli autói új fázisba léptek. Az önvezető járművek prototípusai a tesztfázis után még ezen a nyáron megkezdik útjukat a Mountain View környékén, maximum 25 kilométer per órás sebességgel.

 

Az autók bár teljesen automaták, szükség esetén a benne ülő személy átveheti a jármű irányítását. A Google elmondása szerint a szoftverek és az érzékelők az ő elvárásaik szerint működnek, és az autók teljesítették a szigorú teszteket.

 

A járművek ugyanazzal a szoftverrel működnek majd, mint, amelyet az önvezető Lexus RX450h-nál használtak. Ez a típus közel egymillió mérföldet tett meg az utakon tavaly szeptember óta: hetente átlagosan nagyjából 10 ezer mérföldet teljesített. A vállalat blogposztja szerint ez megközelítőleg egy 75 éves felnőtt amerikai vezetési teljesítményének felel meg.

 

A Google kíváncsian várja, hogy az autók hogyan teljesítenek valós körülmények között, és hogyan igazodnak és lépnek kapcsolatba más járművekkel. A távlati cél, hogy az autók teljesen automaták legyenek, és ne legyen szükség emberi beavatkozásra.

 

Némi aggodalomra adhat okot azonban, hogy kiderült, a Google járművei mégsem olyan biztonságosak, mint azt korábban gondolták. Egy múlt heti jelentés szerint a 48-ból négy jármű már okozott kisebb balesetet 2014 szeptembere óta.

 

Igaz, személyi sérülés nem történt, és mindössze kisebb károk keletkeztek, azonban 1,7 millió mérföld alatt összesen 11 baleset történt, több esetben pedig maguk a járművek okozták ezeket.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xeropan alkalmazás elnyerte az egyik legnevesebb digitális oktatásért járó díjat

A Xeropan idén nyáron elnyerte az egyik legnevesebb, oktatóprogramokat bíráló szervezet, az amerikai Tech Breakthrough szerint a világ legjobb “Learning Relationship Management”, avagy Interaktív Tanulást Támogató rendszere díjat. Kategóriájában egyedüliként olyan cégek mellett győzedelmeskedett, mint a Lenovo, Busuu és Discovery Education.

2020. augusztus 5. 19:17

Debrecenben nyitott regionális központot a 4iG

Debrecenben nyitotta meg legújabb régiós központját kedden a 4iG Nyrt., a társaság az észak-magyarországi gazdasági övezetben működő partnereinek kíván közvetlenebb és testre szabottabb szolgáltatásokat nyújtani - tájékoztatta az informatikai vállalat az MTI-t.

2020. augusztus 5. 17:40

Gyorsabb fejlesztés appról appra

Egyre nagyobb nyomás nehezedik mostanság az IT-vezetőkre és az alkalmazásfejlesztőkre, hogy a rugalmas üzleti reakciók érdekében lerövidítsék az alkalmazásfejlesztési ciklusokat, és gyorsabban tegyék elérhetővé az új szoftvereket és funkciókat. A SUSE friss felmérése szerint a fejlesztők 87 százaléka szerint ennek a területnek a korszerűsítése kapja idén a legnagyobb hangsúlyt, amelyben fontos szerepet játszanak majd többek között a DevOps folyamatok és a konténerek.

2020. augusztus 5. 16:12

Bekerültek a pótlóbusz megállóhelyek a MÁV-START online menetrendi keresőjébe

Már az ELVIRA menetrendi keresőbe is bekerültek a pótlóbuszok megállási helyei, így az utasok könnyebben, pontosabban tudnak tájékozódni a vonatok helyettesítő buszok megállóiról.

2020. augusztus 5. 14:43

Már elérhető a Razer Kishi univerzális mobil játékvezérlő Android (Xbox) változata

A Razer bejelentette, hogy már elérhető az Android (Xbox) rendszerhez szánt Razer Kishi univerzális mobil játékvezérlő - egy új kiegészítő, amely lehetővé teszi több mint 100 Xbox-kedvenc az Xbox Game Pass Ultimate segítségével, közvetlenül a felhőből történő, zökkenőmentes futtatását a legtöbb, USB-C csatlakozóval rendelkező okostelefonon.

2020. augusztus 5. 13:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás