Az amerikai elnök is csatlakozott a Twitterhez

MTI Sajtóadatbank, 2015. május 19. 11:19

Az amerikai elnök csatlakozott a Twitter közösségi portálhoz. Barack Obama első üzenete után szűk fél órával máris 100 ezer követőre talált.

"Hello Twitter, Barack vagyok. Tényleg! Hat év után végre megkapom a saját oldalamat" - írta budapesti idő szerint hétfő este a maximum 140 karakteres üzeneteket lehetővé tevő üzenőfelületen.
 

Obama elnök elkötelezett amellett, hogy a legnyitottabb és a legtöbb ember részvételére építő kormányzata legyen - olvasható a Fehér Ház internetes blogjában.
 

A POTUS - amely az Egyesült Államok elnöke szavak kezdőbetűiből alkotott mozaikszó - követői kizárólag olyan üzeneteket olvashatnak majd, amelyeket maga az elnök írt.

 


 

A washingtoni Fehér Ház tisztviselői - akik igyekeznek kihasználni a különböző közösségi portálok adta kommunikációs lehetőségeket - évek óta jelen vannak a Twitteren, hogy az amerikai kormány politikáját közvetítsék a világnak és személyes megjegyzéseiknek is teret adjanak.
 

Barack Obama a Twitteren már 65 embert követ, a többi között Bill Clinton és George W. Bush korábbi elnököt, továbbá feleségét, a first ladyt (FLOTUS), de nincs a listán például egykori külügyminisztere, a 2016-os elnökválasztáson demokrata párti színekben induló Hillary Clinton.

Kulcsszavak: Twitter Barack Obama

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05