A Deutsche Telekomé a teljes Slovak Telekom

MTI Sajtóadatbank, 2015. május 19. 16:19

A Deutsche Telekom a még birtokában nem lévő 49 százalékos részvénypakett felvásárlásával 100 százalékos tulajdonába vette a Slovak Telekom távközlési társaságot.

A DT 900 millió eurót fizetett a részvénypakettért a szlovák kormánynak. A vételár felett a szlovák kormány 43,6 millió euró osztalékot is kap a társaság 2014-es eredménye után.

A Slovak Telekom a legnagyobb szolgáltató az 5,5 milliós ország vezetékes távközlési piacán és a második legnagyobb a mobilszolgáltatók között. A Slovak Telekom az idei első negyedévben 187,4 millió euró, az egy évvel korábbinál 1,7 százalékkal alacsonyabb bevétel mellett 73,3 millió euró kamat- és adófizetés, értékcsökkenés és amortizáció előtti (EBITDA) eredményt ért el.

A kivásárlási összeg és az osztalék együttesen 22 százalékos prémiumot ad a kisebbségi pakett nemrég meghiúsult tőzsdére viteléhez megszabott kibocsátási árfolyam felett, ami elméletileg 750 millió euró bevételt hozott volna a szlovák kormánynak.

Peter Kazimir szlovák pénzügyminiszter közölte, hogy a részvénypakett értékesítéséből származó bevétel nagy részét az államadósság csökkentésére fordítják. Az államadósság mértéke megközelíti azt a küszöböt, ami az érvényes törvények értelmében költségvetési módosító lépésekre kötelezné a kormányt.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08