LG G4: hazánkba érkezik az LG csúcsmobilja

Czipperer Dia, 2015. május 20. 14:21

Az LG legújabb zászlóshajó mobilja, a G4 tegnap a hazai sajtó képviselőinek is bemutatkozott, A készülék nemsokára a hazai szolgáltatók kínálatába is megérkezik.

A kisebbik dél-koreai gyártó, az LG egy budapesti sajtóesemény keretében mutatta be új üdvöskéjét, az LG G4-et. A telefon sokat fejlődött elődjéhez képest mind tudás, mind pedig dizájn szempontjából.

 


 

A telefon különlegessége a marhabőr hátlap, amelynek nemzetközi színpalettájában számos színt megtalálunk. Az LG úgy döntött, a hazai felhasználóknak két árnyalatot tesz elérhetővé: barna és fekete bőr kivitelben lesz kapható a telefon. Nemsokára pedig a bordó árnyalat is megérkezik.

 

Természetesen a sima hagyományos műanyag hátlap is elérhető lesz a mobilhoz. A vállalat elmondása szerint ez olcsóbb lesz a bőr borításnál, ám egyelőre pontos árakat még nem árultak el.

 

Az LG mobilja fényképezés fronton is egészen új perspektívákat nyithatnak a lelkes amatőr és profi fotósok számára. A vállalat Pályi Zsófi fotográfust kérte fel arra, tesztelje a mobil képalkotási képességeit valós helyzetekben.

 

Pályi Zsófia fotói

 

A készülék különlegessége továbbá az IPS Quantum Display megoldás. A technológia garantálja a mobilnak a nagyobb színhűséget (20%-os fejlődés), valamint a kontasztarány is sokkal jobb lett, 50%-kal. A fényesség terén pedig 25%-os előnyt tudhat magáénak a mobil.

 

A QHD megjelenítő korántsem újdonság, főleg nem az LG háza táján, hiszen tavaly az LG G3 is ilyen megjelenítővel debütált a piacon. Azonban ez az első olyan, amely jobb színhűséget biztosít, garantálja az érintés-érézkenységet az Advanced In-Cell Touch révén.

 

A készülék színmegjelenítése sem utolsó szempont. Az RGBs-től elszakadva az LG a DCI (Digital Cinema Initiatives) skála mellett döntött, amely sokkal nagyobb tartományt fed le. A G4 a vörös színek tekintetében nagyon erős, a DCI skálán túl is képes további vörös árnyalatokat visszaadni.

 

Elérhetőség

 

Az LG G4 Magyarországon fémszürke, porcelánfehér és fényes arany színekben, bőr hátlappal pedig fekete, barna (és bordó) színben lesz kapható május végétől a három nagy szolgáltatónál és a kártyafüggetlen készülékeket kínáló kereskedőknél.

 

Az LG G4-ről bővebben korábbi cikkünkben olvashattok. 


Főbb paraméterek:



·    Chipset: Qualcomm Snapdragon 808 Processzor X10 LTE-vel
·    Kijelző: 5,5 collos Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538ppi)
·    Memória: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / microSD bemenet
·    Kamera: 16 megapixeles hátsó kamera, F1.8 apertúra / OIS 2.0 / 8 megapixeles elülső kamera, F2.0 apertúra
·    Akku: 3,000mAh (cserélhető)
·    Operációs rendszer: Android 5.1 Lollipop
·    Méret: 148.9 x 76.1 x 6.3 - 9.8 mm
·    Súly: 155g
·    Hálózat: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
·    Összekapcsolhatóság: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
·    Színek: fémszürke / porcelánfehér / fényes arany /
·    (Valódi bőr) fekete / barna 
·    Egyéb: Manual Mode / Gesture Interval Shot / Quick Shot
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05