A Nokia nem siet eladni Here térképszolgáltatását

Vértes Judit, 2015. május 25. 13:41

Amióta a Nokia kijelentette, hogy felszámolja a HERE Maps térkép szolgáltatást, sok hír terjedt arról, vajon melyik vállalat vásárolja meg. Olyan nevek is felmerültek, mint a Microsoft, az Uber, az Apple vagy a Google. Egyelőre azonban még nem kaptak megfelelő ajánlatot.

A Nokia már egy ideje fontolgatja, hogy megválik Here térképszolgáltatásától. Sokan várják már a hírt, hogy ki veszi meg a Nokia HERE Maps térkép szolgáltatását. Korábban az a hírt is felröppent, hogy az Apple vehetti meg a térképet, ám úgy tűnik, erről még sincs szó.

 

A Nokia ügyvezető igazgatója, Rajeev Suri azonban elmondta, a vállaltnak nem sürgős az eladás. Úgy tűnik, a cég egyelőre vár a megfelelő árajánlatra. 

 

A vállalta vezetője kijelentette, nem fogják áron alul eladni. A Nokia megvárja a megfelelő lehetőséget. Nem meglepő módon Suri nem beszélt arról, hogy kik tettek eddig ajánlatot a felvásárlásra, de azt elmondta, hogy jelentős érdeklődést keltett.

 

Azt is elmondta, hogy az ajánlatok jobbak voltak, mint amit reméltek. A Nokia korábban 3,2 milliárd dollárra értékelte a részleget, ami nem túl magas ahhoz képest, hogy 2008-ban 8,1 milliárd dollárért vásárolták meg. Érthető tehát, hogy a Nokia a lehető legkisebb veszteséget szeretné elérni.

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08