GPS céget vásárolt az Apple

Czipperer Dia, 2015. május 26. 14:37

Az Apple megvette a Coherent Navigationt. A cél, hogy térképszolgáltatásukat továbbfejlesszék.

GPS fronton erősít az Apple. A cupertinói techóriás bekebelezte a Coherent Navigationt, azért, hogy még jobb térképszolgáltatást nyújtson felhasználóinak.

 

Köztudott, hogy az Apple nyomába sem érhet a Google-nak ilyen téren, azonban ez most sokat változhat, ugyanis a Coherent Navigation nagy pontosságú GPS technológiájáról ismert, eszköz- és szoftverfronton egyaránt.
 

 

Jelenleg a Coherent Navigation oldala nem elérhető, az embereket az Apple szervereire irányítják. A MacRumors információi szerint a cég munkatársainak egy része már idén januártól az Apple-nél kezdett el dolgozni, köztük Paul Lego, a vállalat vezérigazgatója is.

 

Hamarosan kiderülhet, mik is a pontos tervei az Apple-nek. Közeledik a WWDC (World Wide Developer Conference), ahol legújabb térképes terveiket is leleplezhetik. Azonban nem ez az első alkalom, hogy az Apple ezen a fronton erősít felvásárlással: a vállalat a korábbi években több kisebb térképcéget is bekebelezett, köztük a HopStopot, a WiFiSLAM-et is.

 

Forrás: TheNextWeb.com; kép: slashgear.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08