A Twitter megvenné a Flipboardot

Czipperer Dia, 2015. május 28. 14:17

A legfrissebb hírek szerint a Twitter szemet vetett a Flipboardra. 1 milliárd dollárt fizetnének érte.

A legújabb híresztelések szerint a Twitter újabb felvásárlásra készül. Ha minden igaz, a népszerű mikroblog a digitális magazinalkalmazást, a Flipboardot szemelte ki magának. A szolgáltatásnak jelenleg több mint 100 millió regisztrált felhasználója van.

 

A Re/code hétfőn közölte, hogy a Flipboard értéke 1 milliárd dollár körül mozog. Ha lehet hinni a kiszivárgott híreknek, a Twitter már január óta tárgyal a Flipboarddal a felvásárlásról.

 


 

A 2010-ben indult szolgáltatás bölcsője Palo Alto, atyja pedig Mike McCue, a Netscape mérnöke. A startup mobilalkalmazása révén számos nagy hírportál tartalmaihoz kínál hozzáférést a felhasználóknak, mint például a The New York Times, a Vanity Fair. Mindezt pedig magazin stílusú elrendezésben.

 

Korábban a Samsung mobiljain előre telepített alkalmazásként jelen volt a Flipboard, ám a közelmúltban megszűnt a két cég közötti együttműködés.

 

Egyelőre nem tudni, a Twitter valóban megvásárolja-e a szolgáltatást, és az is kérdéses, egy ilyen applikáció felhasználóinak száma mit tenne hozzá a Twitter 302 milliós táborához. Elképzelhető, hogy a mikroblog inkább a hirdetések frontján gondolkodik, és az itt közzétett reklámok révén tenne szert nagyobb bevételekre.

 

Forrás: Mashable.com; kép: technewstoday.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20