Hitachi új disztribútorral, okostársadalom megoldásokkal

forrás: Prím Online, 2015. június 3. 11:24

A gyártó és az új disztribútor célja a japán cégcsoport innovatív okostársadalom-megoldásainak bevezetése a magyar piacra – a fejlett Hitachi storage rendszerekre építve.

Új Hitachi disztribútor
 

Az RRC Hungary Kft., Magyarország vezető, értéknövelt szolgáltatást nyújtó disztribútora, április 1-től hivatalos nagykereskedőként forgalmazza a Hitachi Data Systems tároló megoldásait. A megállapodás – a kelet-európai és közép-ázsiai piacot lefedő, moszkvai és varsói központú - RRC Group disztribúciós vállalat, valamint a japán gyártó között létrejött nemzetközi együttműködés része.

 



A Hitachi Data Systems - az ismert storage megoldási mellett - az értékesítési csatorna továbbfejlesztésével a széles technológiai portfólióját is tervezi bevezetni a kelet-európai piacokon. A megállapodás nyomán az RRC Magyarországon a térség országait tekintve az elsők között vette át a Hitachi Data Systems disztribúciót egyik versenytársától.

G sorozat

A Hitachi tárolókat sok cég ismeri és használja már Magyarországon is. Az új szériát, a többrétegű, költséghatékony adattárolást támogató Virtual Storage Platform G sorozatot, mely software-defined alapokra épül, áprilisban jelentette be a cég, a hazai piacon is elérhető már.

A Virtual Storage Platform legújabb G sorozatú tagjai – a G200, G400, G600 és a hamarosan megjelenő G800 tárolórendszerek – ugyanazon szoftverkörnyezeten belül minden munkaterhelés követelményeinek megfelelnek - a belépő szinttől a felső, nagygépes kategóriáig.

A tároló rendszerek mindegyikén a Hitachi saját, tároló-virtualizációs operációs rendszere (SVOP) fut, amely natív, heterogén tároló-virtualizálást és elosztott, aktív/aktív tárolást tesz lehetővé, teljesen kompatibilis adatmigrációval, -replikációval és -menedzsmenttel együtt.

Az ügyfelek ennek köszönhetően a kapacitás, a teljesítmény és az ár alapján választhatnak üzleti céljaiknak megfelelő tároló megoldást, mert a funkcionalitás tekintetében nem kell kompromisszumot kötniük.


A kisebb rendszereket kereső felhasználók is ugyanazokhoz a virtualizációs képességekhez férnek hozzá, amelyek korábban csak a felső kategóriás tárolókban voltak elérhetők, és a Gartner értékelésében (Critical Capabilities for General-Purpose, High-End Storage Arrays, 2014. november) is a legmagasabb pontszámot érték el.

A Hitachi csoportot alkotó tagvállalatok portfóliója azonban ennél sokkal szélesebb. A paletta az Unified Compute Platform integrált, analitikai, Big Data és más alkalmazásokra optimalizált rendszerektől és a Content Platform tartalomközpontú tárolófelügyeleti szoftvertől kezdve a gépjárművek fedélzeti számítógépes egységein, szupervonatokon és robotokon át az okostársadalom, „Social Innovation” építéséhez kínált iparági, például egészségügyi, kereskedelmi és távközlési megoldásokig ível, beleértve a felhőszolgáltatásokat is.


Komplex, társadalmi megoldásokban is gondolkodik a Hitachi, a városok, közlekedés szervezésében informatikai alapokon újragondolt megoldásokkal, adatbányászati és adatfeldolgozási eredményekkel, elemzésekkel.

Új üzletek

A Hitachi Data Systems indirekt csatornán keresztül értékesít a feltörekvő piacokon, viszonteladó partnerei kulcsszerepet kapnak az üzleti stratégia megvalósításában, új kereskedelmi kapcsolatok kiépítésében.

Az idén 15 éves RRC Hungary az ezredforduló óta nyújt értéknövelt szolgáltatásokat viszonteladóknak, rendszerintegrátoroknak és független szoftverkereskedőknek. A disztribútor tavalyi árbevétele elérte a 12 milliárd forintot. A ma már 54 fős magyar leányvállalatot öt divízió – a hálózati, biztonsági, azonosítási és infrastruktúra megoldásokkal, valamint oktatással foglalkozó szervezeti egység – alkotja, budapesti telephelyén 1500 négyzetméter alapterületű raktárbázissal és oktatóközponttal rendelkezik. Szakmai hitvallása szerint a disztribúciós tevékenység az értéklánc minden egyes láncszeménél hozzáadott értéket teremt, a gyártótól egészen a végfelhasználóig.
 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09