Szeptemberben jön a Samsung Pay

Czipperer Dia, 2015. június 6. 16:25

A korábbi hírekkel ellentétben nem nyáron vezetik be a Samsung Pay mobilfizetési megoldást, hanem csak ősz elején érkezik az USA-ba és Dél-Koreába. A további régiókban pedig csak később debütál.

A Bloomberg számolt be arról, hogy a Samsung mobilfizetési megoldására várniuk kell még a felhasználóban. Bár sokan nyárra várták a megjelenést, kiderült, hogy csak szeptemberben érkezik.

 

A Samsung Pay elsőként az anyaországban, Dél-Koreában, valamint az Egyesült Államokban kezdi meg működését, később, év vége tájékán érkezik csak a többi országba. A Samsung korábban elmondta, hogy a mobilfizetési megoldás Kínában, Európában, Dél-Amerikában és Ausztráliában is elérhető lesz.

 

A Samsung nem lesz könnyű helyzetben ezen a terepen, hiszen a vetélytársak már egy ideje jelen vannak a piacon. Jelentős konkurenciának tekinthető többek között a Goiogle megoldása, az Android Pay és az Apple Pay is.
 


Amivel azonban mégis a Samsung tűnhet ki a sorból, aza meglévő NFC támogatáson felül a mágnescsíkos kártyaolvasó támogatással is rendelkezik, így nem csak kimondottan NFC-s, hanem régi POS termináloknál is lehet majd használni. Ezzel rögtön előnyt is kovácsol magának, hiszen több helyen lehet majd fizetni vele, mint a rivális szolgáltatásokkal.

 

Forrás: TheVerge.com

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01