Szíriai hackerek törték fel az amerikai haderő honlapját

MTI Sajtóadatbank, 2015. június 9. 09:14

Szíriai hackerek megtámadták az amerikai szárazföldi haderő honlapját, és különböző szövegeket jelentettek meg rajta. Az oldal működését később ideiglenesen felfüggesztették - közölte a hadsereg.

A weblapot a damaszkuszi kormányhoz hű Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) aktivistái törték fel. Malcolm Frost dandártábornok, az amerikai fegyveres erők egyik magas rangú vezetője elmondta, az oldal működését azért függesztették fel, hogy megakadályozzák a hadsereg adataihoz való hozzáférést.

A szíriai hackercsoport magára vállalta a kibertámadást. "A parancsnokaitok elismerik, hogy azokat képezik ki, akik ellen titeket küldenek meghalni" - írták a honlapon megjelentetett üzenetükben a hackerek.


A Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjével rokonszenvező szervezet már többször követett el hasonló akciókat. A szíriai polgárháború 2011-es kezdete óta működő kalózcsoport akciói miatt kárt szenvedtek egyebek mellett az AP és az AFP hírügynökség, a BBC és a France 24 tévécsatorna, továbbá a The New York Times amerikai napilap, illetve a Financial Times és a The Guardian című londoni újságok honlapjai vagy közösségi oldalai.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

250 dollárért adathalász lehet bárkiből

Nyílt titok, hogy napjainkban a kiberbűnözők egyre kevésbé foglalkoznak a vállalati tűzfalak feltörésével. Azokat megkerülve a szervezetek informatikai védelmének leggyengébb láncszemét, a munkavállalókat és a beszállítókat csalják lépre a legtöbbször megtévesztő emailek, weboldalak használatával. 

2023. március 30. 20:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08