8K videotámogatást kapott a YouTube

Czipperer Dia, 2015. június 10. 15:32

A YouTube-on már egy ideje találkozhatnak a felhasználók 4K felbontású videotartalmakkal, most pedig máris új fukncióval rukkolt elő a videomegosztó oldal. A YouTube 8K támogatással bővült.

8K-s videotartalmak érkeznek majd a YouTube-ra. A videomegosztó oldal hivatalosan is bejelentette, hogy támogatják ezt a felbontást.

 

A vállalat a 9to5Google-nek beszélt a legújabb tervről. Mint elmondták, a YouTube már 2010 óta támogatja az ilyen típusú videókat, azonban csak ebben az évben lett hivatalosan is elérhető ez a funkció. Ezt maga a Google erősítette meg, arról azonban nem beszéltek, pontosan mikor is debütált a megoldás, valamint hvatalos sajtóközleményt sem tettek közzé erről.
 

 

A 9to5Google szerint nem lehet olyan régi a funkció. A Redditen keresgélve néhány nappal ezelőtt láttak egy posztot, ahol egy felhasználó mesél arról, hogy felfedezte ezt a lehetőséget. Marques Brownlee a Google+-on tett közzé egy 8K felbontású videóról egy screenshotot, ahol jól látszik, hogy már a 4320 pixeles méret is elérhető. A videót egyébként a Neumannfilms tette közzé Ghost Towns in 8K címmel.

 

Azonban nem túl valószínű, hogy a közeljövőben tömegesen megjelennének a 8K videotartalmak a YouTube-on, ugyanis egyelőre kevés olyan kamera van a piacon, amely erre a felbontásra képes.
 

 

Forrás: 9to5Google.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

A világ harminc országának legfeljebb 15 és fél éves diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpiát (eJOI) idén Ukrajna rendezte meg - virtuálisan. A magyar diákolimpikonok a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával készültek fel az eJOI-ra, amelyen két ezüstérmet és öt bronzérmet szereztek.

2022. szeptember 26. 18:20

Egészségügyi startupper a leginspirálóbb fiatal női tehetség díjának jelöltje

Magyarország egyik legolvasottabb női portálja, a Femcafe.hu negyedik éve jutalmazza azokat az ösztönző női példaképeket, akiknek munkássága, teljesítménye és személyisége példaként szolgál a hazai közösségek számára. A 2022-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságának fiatal tehetség kategória jelöltje Nagy Nelly, a My Food Protocol startup ötletgazdája és alapító tulajdonosa.

2022. szeptember 26. 16:39

A magyar dolgozók fele nem kap béren kívüli juttatást

Magyarországon a SZÉP-kártya és a rugalmas munkaidő a leggyakoribb béren kívüli juttatás, ezzel szemben a munkavállalók a 13. havi fizetésnek és inflációkövető bérkompenzációnak örülnének a legjobban – derült ki a DreamJobs és a foodpanda friss kutatásából. 

2022. szeptember 26. 15:13

Új eljárás a kiberbiztonságban

Lezárult a Quadron Kibervédelmi Kft., a BME és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILab) közös tudományos kutatási projektjének első szakasza. A kutatás központjában egy olyan algoritmus áll, amely mesterséges intelligencia képességgel tudja érzékelni egy informatikai rendszer nem megszokott működését, amelyek támadásokra utalhatnak, jóval azelőtt, hogy a károkozás bekövetkezne.

2022. szeptember 26. 13:57

A Continental járművek beltereihez mutat be fenntartható felületi megoldásokat

Az IAA Transportation szakkiállításon a Continental a vezetőfülke változatos követelményeinek megfelelő fenntartható és funkcionális felületi megoldásokat mutatott be.

2022. szeptember 26. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17